Lyserg Diethel a Spravedlivý

Autor: || Zveřejněno: 19.8.12

Lyserg Diethel

Věk: 12 let
Duch: Chloe
Zbraň: Kyvadélko
Sen: Pomstít se Zekovi
Archduch: Zellel

Lyserg je shaman proutkař. Proutkař dokáže pomocí kyvadelkem vyhledat lidi nebo věci. Jsou velmi dobří stopaři a detektyvi. Jeho duch Cloe, se usazuje právě v tomhle kyvadélku.
Lyserg se potkal s Johem, když hledal opravdu silné shamany, protože chtěl porazit Zeka, který mu zabil rodinu. Joh ho přijal, i když na ně zautočil, ale Lyserg se odnich potom odvrátil, protože Joh zachranil vstoupence Zeka, který se, ale změnil na dobrého. A přidal se ke Spravedlivým. Nakonec se, ale vrátil k Yohovi a jeho přátelům.

Jeanne (Železná Panna)
Duch: Strážce brány Babylonské (Mash)

Tato pohledná slečna je velitelkou a současně také "Bohyní" Spravedlivých. Po staletí pobývá uvnitř železné panny, ovinuta úponky. Skrývá se před světem, aby nemusela sledovat to neustálé násilí. Jen několikrát se za celý seriál ukáže světu v přiléhavém oblečku, jinak bývá stále schovaná ve své kovové kukle. Sami Spravedliví ji nazývají svou "nejvyšší" a její urážka je tvrdě trestána.Jejím duchem strážným, je sám Strážce Babylonské brány a je k ní také klíčem.
Strážnými duchy Spravedlivých nejsou jen duše klasických smrtelníků, nýbrž samotní poslové z nebes, zváni též "Archduchové". Vzhledem připomínají obrněné anděly obřích rozměrů a k jejich seslání užívají Spravedliví na pohled klasických střelných zbraní.

Cebin
Archduch: Raniel

Cebin je zřejmě zkomolenina jeho jména Kevin. A právě tento chlapík je onen maskovaný Spravedlivý. Charakteristickou je pro něj právě tmavohnědá maska s ostrými rysy a křivým úsměvem. Prošel první bitvou se Zekem a padl až v Zakázaném lese při finálním pochodu Spravedlivých.

Denbat
Archduch: Raphael

Celým jménem John Denbat a jeho nejbližším kamarádem byl Larch. Tento padl Zekovou rukou při souboji při otevření brány Babylonské.

Larch

Jedná se o šamana, využívajícího k povolání svého archducha razantní zbraně, přičemž se v tomto případě jedná o jednohlavňový raketomet (bazooka).

Marco
Archduch: Michael

Ostatními je brán, jako vedlejší velitel, není-li zrovna Jeanne na blízku. Je posedlý cíly Spravedlivých a dává to i dosti najevo svým arogantním přístupem. Umí být surový, několikrát se zle zachoval i k Lysergovi, nakonec však po finálním pochodu uzná svou chybu.

Meene
Archduch: Gabriel

Je jediným zástupcem něžného pohlaví mezi Spravedlivými, hned po Jeanne. Jako poslední z nich se také pokusila zneškodnit Zeka. Místo toho tomu ale bylo naopak. Jako jeden z mála Spravedlivých, doufala v Lyserga a ten ji poté také nezklamal.

Venstar
Archduch: Metaronon

Vlastním jménem Chris Bounster, přičemž jde o asi nejmohutnějšího a výškou vyčnívajícího jedince z řad Spravedlivých. Možná také právě proto používá k povolání svého strážce poměrně netradiční zbraně, a sice vícehlavňového raketometu. Je nejstarším členem ze skupiny a také přišel na to, jak zničit Zeka pomocí odčerpání jeho média, jímž je právě vzduch. Nakonec se však pokus nezdařil a Zeke přetvořil svého ducha na vodního a jeho bariéru prolomil a zahubil jej.

Mohlo by se Vám líbit

Žádné komentáře

Děkujeme za tvou odezvu!!