Yo, Yarodomo! Vítejte na našem blogu!

Tento článek slouží jako shrnutí těch nejzákladnějších, a snad i nejdůležitějších, informací, které by mohly nově příchozí potenciální čtenáře zajímat. Pokud budete mít i po přečtení všech následujících bodů ještě stále nezodpovězené otázky, nebojte se nám ozvat. Využít k tomu můžete jak komentáře zde pod tímto článkem, tak i >speciální rubriku<, která je pro tyto situace speciálně vytvořená. Obratem se Vám pokusíme zodpovědět každou otázku, jak jen nejlépe budeme moci. Samozřejmě, vše jen v rámci naších možností. Bohužel nejsme chodící encyklopedie. Následující informace berte prosím s rezervou. Tento článek se bude postupně obnovovat, jak na základě příchozích otázek, tak pokud si na něco ještě vzpomeneme. Jestli máte také návrh na další informace, které by se v tomto článku měli objevit a nejsou zde, nebojte se ozvat! Budeme Vám vděční za každý ohlas.

Ve zkratce:
- Tento blog je pokračováním našeho původního blogu, který byl zrušen ukončením provozu Blog.cz.
- Na tomto blogu se nachází dva autoři.
- Blog prochází multimediální rekonstrukcí a aktualizací.
- Multimediální soubory jsou označeny originálními zdroji, pokud se nejedná o naši vlastní tvorbu.
- Vyskytuje se zde LGBT+ tématika.

Každý bod bude následně více rozepsán a vysvětlen. V případě dalších otázek se nebojte ozvat.

Všechny dosavadní články na tomto blogu jsou naší vlastní tvorbou.
Byly pouze přesunuty ze starého, zrušeného blogu watashi-no-burogu.blog.cz po té, co tato doména zrušila svou funkci v Srpnu roku 2020. Jednotlivé články právě prochází rekonstrukcí po multimediální stránce, která byla narušena společně s ukončením provozu Galerie.cz. Ke každému článku jsou také ručně vkládány všechny staré komentáře za pomocí internetového archivu Wayback Machine. Pokud máte další otázky k této situaci, nebojte se nás zeptat. Tato informace je zde uvedena pro případ nedorozumění, která mohou nastat s ohledem nepovoleného kopírování, vydávání za své či šíření cizí tvorby.
 
Na tomto blogu se pohybují dva autoři.
Jedním z nich je Kamaru (alias Baka Kamaru, Baka-chan atd.), oficiální vlastník této stránky. Druhým je Goshida (alias Goshida Rikyu, Goshi-sama), který je původním vlastníkem starého blogu a spoluvlastníkem tohoto nového. Velmi často se v článcích vyskytují rozhovory mezi samotnými autory, které jsou pro přehlednost patřičně označeny. Každý autor má proto přiřazenou svou barvu, pomocí které se na blogu projevuje. V nabídce "O nás" na horní liště můžete najít také speciální články s dalšími informacemi o jednotlivých autorech. Už se několikrát stalo, že se na některého z nás zapomnělo a není to zrovna příjemná záležitost. Proto Vás prosíme, i kdyby to měla být jediná věc, kterou si z našeho bláznivého blogu odnesete, nezapomínejte na toho druhého!

U většiny multimediálních souborů jsou napsané zdroje k jejich právoplatným majitelům.
Pokud tomu tak není, soubor je s nějvětší pravděpodobností naší vlastní tvorbou. Všechny "diplomy" a "přání", které se zde předávaly symbolicky jako vzpomínky na něco ůžasného, jsou upravenou tvorbou umělců, nalezenou na největších internetových platformách jako je Google.cz, Deviantart.com, Zerochan.net, Tumblr.com a pod. Bohužel, naše mladší já se příliš nezajímala o otázky autorství a právoplatného vlastnictví. To samé platí také u většiny Kabátků starého blogu. Jedná se pouze o převedení nějakého fanartu nebo originální tvorby do vzhledové podoby. Do budoucna se zde bude používat spíše naše vlastní tvorba, panely zkopírované z originálních mang nebo doujinshi a občas nějaká animace z anime. Samozřejmě, pokud použíjeme cizí tvorbu, vše bude se souhlasem autorů a patřičným zdrojem na originální práci.

Rozhodně je i možnost, že si některý z právoplatných autorů svůj souhlas se zveřejněním rozmyslí. V takovém případě není problém nám toto rozhodnutí nahlásit a hned dané dílo z našeho blogu stáhneme. Případně se můžeme domluvit na jiném řešení. Pokud se Vám podaří, zejména u starších článků, nalézt něco bez označení originálním zdrojem, neváhejte se nám ozvat do této >speciální rubriky<. Dané situaci se budeme podle možností co nejdřívě věnovat a napravíme ji! Jak tu byo zmiňováno, naše mladší já se na tyto formality jednoduše vykašlala. A teď sklízíme, co jsme si zaseli, trápením skrz dohledávání všech zdrojů k neoznačeným dílům. Jedno je ale jisté, nikdy jsme si nepřivlastnily zásluhy někoho jiného. I když nebyl označen zdroj, vždy jsem dali jasně najevo, že nejsme originálními autory.

Rádi bychom se na Vás tímto také obrátili s prosbou.
V případě, že v některém z článků narazíte na nefugující odkazy, nepřehratelná videa, staré nepřesné informace nebo třeba i špatné označení zdroje či jeho úplné vynechání, dejte nám obratem vědět do této >speciální rubriky< s označením článku a konkrétního problému, na který jste narazili. Pro komunikaci s námi můžete také využít i kterýkoliv odkaz na naše sociální média, které jsou uvedeny v pravo na horní liště. Nebo nás také zastihnete na e-mailu: 16kamaru@seznam.cz.
 
V neposlední řadě Vás chceme upozornit na všeobecný výskyt LGBT+ tématiky na tomto blogu.
Specificky. Pokud to vezmu ze strany anime a mangy, tak žánry yaoi, shounen ai, yuri, a shoujo ai. Pokud jde o asijská dramata, tak BL a GL. Ale tento všeobecný termín nezahrnuje pouze homosexualitu, ale celé spektrum dalších sexuálních a genderových identit. Toto upozornění tu je hlavně proto, aby jsme se vyvarovali nevhodným narážkám a poznámkám v komentářích u daných článků, jak nejvíce to jen půjde. Proto prosím kohokoliv, komu se tato problematika příčí a má nutkání svůj nesouhlas nervomocí hlásat neklidným způsobem, ať pokojně odejde a nevrací se.

Toto je momentálně konec tohoto článku. Informace mohou být postupem času doplňovány a změneny. Všem děkujeme za jejich přečtení a doufáme, že se Vám bude na našem chaotickém blogu líbit a třeba se zde zastavíte v budoucnu a víckrát.
 
S pozdravem Kamaru a Goshida!