Tvůrce:
skupina vývojářů her, Rusko (Moskva)

Příběh:
Hluboko v temném a opuštěném lese se nachází neobvyklý dům. Jednou sloužil jako laboratoř, ale teď už je domovem v řadě tří genarací nájemníků. Poslední z nich si ale začal všímat změn v důvěrně známém prostředí. Chybějící věci, nezvyklé a hlučné zvuky, rachot všude kolem. V tomoto domě se děje něco zvláštního. S příchodem noci se do domu z temného lesa stěhují bytosti, jenž nejsou vidět a tvoří si domov v pokojích, na půdách a ve sklepech. Nesmí usnout, musí zůstat vzhůru a při smyslech až do svítání. Pouze v noci mohou být všechny odpovědi na tajemství a záhady nalezeny. I přes všechno vyčerpání a únavu musí každou noc pokračovat a hledat odpovědi v temných pokojích, plných záhadných bytostí, dokud doopravdy nezjistí, kde leží práh mezi představivostí a skutečností.

Žánr:
Hororová hra s pár hádankami a opravdu zvláštní atmosférou. Pro správné pochopení hry vyžaduje přemýšlení, trpělivost a snahu hru pochopit.

Kde lze hru získat:
Hra stojí peníze, můžete ji najít jak na Steamu, tak i jako aplikaci od androidu třeba do mobilu.

↓ Náš zkrácený názor pro ty, co nechcou číst naše dlouhé vykecávání a spoilery!! ↓
 
Nepopírám, že tahle je už tak trochu starší (i když pořád vychází na nových platformách). Byla vytvořená někdy v Září roku 2012 a roku 2013 se dostala v plné verzi na Steam. Tahle ruská hra, vzniklá na popuzení samotných vývojářů tajemným dopisem, se velmi rychle stala středem pozornosti a každý si ji rád zahrál a ... my jsme samozřejmě byli mezi nimi. Proto se ani nebudu divit, pokud už valná většina z Vás ví, co je tohle za hru a v nejlepším případě už mělo i možnost, si tuhle hru náležitě užít. Už podle různých obrázků, co můžete na internetu najít, to nevypadá jako veselá hra, plná princezen a bohužel, spoustu lidí také tímto odrazuje. Není to žádná 3D hra, ale klasická 2D hra s (podle mě) sice jednoduchou, ale opravdu úžasnou kresbou, která jen podtrhuje celou atmosféru této hry.

Hlavním úkolem v této hře je "chůze tam a zpátky a dělání věcí pořád dokola". Tahle monotónost je také jedním z důvodů, proč někteří na tuhle hru nadávají a kritizují ji, ale podle mě je to právě ta věc, která dodává téhle hře tu tajemnou atmosféru. Není tu žádný "velký" příběh, ale spíše velká psychologická myšlenka o tenké hranici mezi skutečnosti a představivostí. Pokud nejste na tenhle typ filozofických řečí a otázek, tak si tuhle hru pravděpodobně moc neužijete ... přinejmenším určitě ne kvůli příběhu. Já a Goshi-sama jsme velcí fanoušci takovýchto her a opravdu nelitujeme investovaných peněz. Co se týče obtížnosti, tak tahle hra není ani nijak složitá, nemusíte být přeborníci v počítačových hrách, aby jste se dostali až ke konci hry, ale pokud se chcete také dozvědět něco více o příběhu, musíte mít nějaké znalosti angličtiny.

Když to všechno shrneme, tak pokud Vás zajímají hry, které jsou založny spíše na filozofickém podkladě o psychických stavech, tak tuhle hru určitě doporučuju ... Pokud si chcete zahrát hororovou hru s opravdu úžasnou atmosférou, tak tuhle hru určitě také doporořuju, nebudete litovat!! *//////* ... Jako u každé hry je doporučeno hrát ji v noci, se sluchátky a nenechat se ničím jiným rušit, aby jste si mohli hru pořádně užít. Sice to bývá jen zřídka kdy, ale můžete se tu setkat i se strašidelnými okamžiky (jumpscary), které na Vás jen tak odnikud vyskočí, proto bych tuhle hru moc nedoporušovala lidem se slabým srdcem a podobným onemocněním ... nechci mít nikoho na svědomí xD ... To je asi tak všechno, na co bych Vás tu chtěla bez spoilerů upozornit. Zbytek článku se bude věnovat hře hloubeji, takže nedoporučuji pokračovat, pokud si chcete hru zahrát a nemáte rádi spoilery ... *///////*

Ještě jednou, zbytek článku je plný spoilerů, takže berte tohle varování na vědomí a běžte si hru nejdříve zahrát, pak se můžete vrátit a přečíst si tu nějaké zajimavosti a rady, které jsme pro Vás vybrali *//////*