Yohohoho, Yarodomo!

Vítejte u první lekce vaření s Kamaru!!  Huh, trochu to přeháním, neměla bych takhle mluvit. Chtěla jsem říct, že se Vám chystám ukázat jeden z mých oblíbených receptů, který podle mě ocení všichni milovníci japonských sladkostí. Nejsem sice žádný expert, co se týče kuchyně. Taky by mě tam nikdo neměl nikdy v životě pustit. Ale na druhou stranu, protože mám strašně moc ráda jídlo, tak v ní trávím velkou část mého života a nehodlám s tím hned tak přestat. A jelikož mám pár jednoduchých receptů, které nepotřebují žádné speciální schopnosti světového šéfkuchaře, tak se tu o ně s Vámi podělím. Ve většině přápadů to budou recepty na různé sladké (koláče, sušenky, tyčinky ...), ale přidám také něco slaného, protože tu určitě je pár lidí jako Goshi-sama, kteří o sladkém nechtějí ani slyšet.

Teď se ale konečně pustíme do tohoto receptu. Když už jsem naznačila, že tenhle recept si oblíbí hlavně milovníci japonských sladkostí, tak už Vám pravděpodobně došlo nebo aspoň máte nějakou představu o tom, co to vlastně bude (když pomineme název článku, který Vám tuto informaci nemilosrdně vyzradil). Je to recept na jednu z nejznámějších a nejrozšířenějších sladkostí, které může člověk znát. Jedna se o sladkost zvanou "Pocky". Když už jsem v tom, tak tenhle článek vznikl na základě "pocky game", kterou jsme hráli s Goshim-sama v jednom z předešlých článků. Pro ty, co by chtěli vědět, jak to vypadalo, tak jsme našli jeden takovej >gif< na tumblru, který vystihuje naši hru opravdu dokonale. Pocky jsou vlastně tyčinky namočené v čokoládě. Takový je základ, ale existuje spousta druhů čokolády (mléčná, hořká, bílá, jahodová ...) a stejně tak můžete tyčinky čímkoliv ozdobit (namočit v oříškách, ozdobit proužkami jiné čokolády, posypat cukrovými ozdobami ...). V tvorbě této japonské sladkosti se opravdu meze nekladou, stačí jen upustit uzdu Vaši představivosti a můžete mít Pocky jako nikdo jiný.

Než se zase bude pokračovat, chci se omluvit za naši neaktivnost jak tady na blogu, tak i u naší Posádky. Bohužel, ještě pořád jsme nevyřešili zradu internetu a pravděpodobně to ještě nějaký čas potrvá. Každopádně, jsou zlaté chvíle, kdy někde chytneme wifi, takže se budeme snažit aspoň občas něco přidat.