Yahaha, Chiisai Ningen!! (o `▽´ )o
Kolik let už to bylo, co jsme sem dali jeden z těchto článků?? A tím nemyslím jen legendy, myslím tím všechny naše články na pokračování x) V jednom z naších článků jste se ozvali, že Vám vadí, jak tu na to kašleme a měli bysme s tím začít něco dělat, jinak si nás oba dva hezky podáte. A tady to máte. Konečně sepisujeme další článek strašidelných příběhů a legend, co jste si všichni tak moc oblíbili x)

Upřímně, trochu mě překvapilo, kolika z Vás se to zalíbilo. Původně jsme měli v plánu z toho udělat jen jeden článek, kde bycsme dali jen pár těch nejlepších, ale protože se Vám tenhle typ článků tolik zalíbil, tak jsme začali dělat další x)
Takže je to hlavně díky Vám, že tyhle články pořád vznikají (i když z časových důvodů se to dost táhne) x) Nečekal jsem, že bude mít tolik lidí zájem o tyhle strašidelné a kolikrát opravdu hodně podivné legendy a příběhy a už vůbec ne v našem podání x) Musím říct, že nás to opravdu potěšilo a rádi v tomhle budeme pokračovat x)

Možná Vás trochu zaskočilo, že tentokrát píšu článek , Váš ctihodný kapitán Goshi-sama, ale protože Kamaru teďka má plné ruce práce se školou, kterou moc nestíhá, jelikož si nechala všechno na poslední chvíli ... ostatně, jak to dělá s velkou oblibou vždycky ... tak jsme se rozhodl, že se toho tentokrát ujmu já. Kdybych čekal, až něco napíše ona, tak by to bylo ... nejdřív tak za dva týdny, a mě přijde, že už jen tohle naše přídávání jednoho článku za týden, je trestuhodné x) Toť důvod mé přítomnosti u klávesnice v tomto článku x) Doufám, že Vám nebude vadit, když tu pro jednou nebudou tak poutavé odstavce, jaké píše Kamaru, ale mám trochu jiný styl psaní a vyjadřování. Smiřte se s tím!! (o `▽´ )o

To by byl začátek, takový menší úvod do tohoto článku. Chcem se tak nějak omluvit, že jsme dlouho tenhle typ článku nepřidali, ale teď sem jeden přídáváme a říká se "lepší pozdě než nikdy"!! x) Připravil jsem si pro Vás takové tři zajímavé legendy, ve většině případu jde o duchy (yokai), ale je tu i pár strašidelných příběhů, tak snad se Vám mé vyprávění bude líbit a trochu Vás i postraší x)

A jak už je u nás zvykem, zbytek článku najdete pod perexem, kam se můžete už sami, podle své vůle, podívat nebo se tomu radši velkým obloukem vyhnout, aby jste pak neměli noční můry (o `▽´ )o


Teď, když už jsem se tu pořádně vykecal o všech nepodstatných věcech, které mě napadly, můžeme konečně pokračovat s legendami a příběhy, které jsem si pro Vás dneska připravil. Je tu možnost, že už jste o pár z nich slyšeli, no ... jsem si jistý, že je tu minimálně jedna legenda, jeden yokai, o kterém jste nikdy v životě neslyšeli x) Ale to příjde až později, jako první bych Vám tu chtěl povyprávět o jednom příběhu, hlavně o tom, jak může být internet nebezpečný ...


Názvy: Red Room, Červená místnost // WIKI

Na tento příběh jsem narazil už kdysi dávno a překvapilo mě, jak moc detailně jsem si ho dokázal vybavit, když s ním za mnou přišla Kamaru x) Podle mě je tento příběh známý, obzvláště pro ty, kteří se zajímají o tyhle zvláštní morbidní japonské příběhy. Jedna se o japonskou hororovou flash animaci, která byla hodně populární hlavně mezi středoškoláky. Animace je založena na městské legendě, které se říká Červená místnost. O čem je animace, to máte sepsané na obrázku výše, ale pro jistotu to tady ještě jednou zopakuju x)

Na začátku se baví dva kamarádi. Jeden z nich zaslechl, že se na internetu objevuje vyskakovací "vraždící" okno. Oba dva o tom přemýšlí, zda by se tomu mělo věřit, nebo je to prostě jenom nějaký vtip. Jednoho z kamarádů tohle téma zaujme a rozhodne se o tom najít více informací, a kde jinde hledat informace, než právě na internetu, kde se tajemné okno objevuje x) Bohužel, chlapec má velkou smůlu a nemůže nejít jedinou zmíňku, nakonec to vzdává a vrací se ke své staré rutinně projíždění svých oblíbených stránek. Když se ale chystá počítač vypnout, tajemné okno se najednou samo objeví a ptá se: "Máš rád ...?". A tímto začíná velká série vypínání nekonečného množství znovu se objevujících oken, na který se postupně mění otázka. Z obyčejného "Máš rád?" se stane "Máš rád červenou?" a nakonec se objeví jedno okno s nápisem "Máš rád červenou místnost?". Když zavřel i toto poslední okno, objevil se na jeho obrazovce seznam jmen a na konci tohoto seznamu bylo jméno jeho kamaráda, se kterým se bavil na začátku. A chlapec najednou ucítil přítomnost nečeho za ním ...

Další den se ve škole a po celém městě roznesla zpráva a drby o dvou chlapcích, kteří v noci spáchali sebevraždu tím, že své pokoje vymalovali celé na červeno svou vlastní krví. Na konci animace se pak objevi ještě rychlý pohled na počítač chlapce, kde je na konci seznamu napsáno i jeho vlastní jméno a počítač se pak vypne. Nejzajímavější je ale to, co se stane po tom, co si někdo tuhle animaci pustí. Jakmile se na ni dokoukáte, tak pokud nemáte zrušená vyskakovací okna, objeví se Vám přesně to stejné okno, které bylo v animaci a ... série klikání začíná ...

Jednou ze zajímavostí je taky způsob, jakým se tahle animace stala známou. Nabyla popularity po incidentu, který se stal na začátku června roku 2004 na jedné ze základních škol v japonsku. Jedenáctiletá dívka zabila svoji o rok starší spolužačku. Během obědové přestávky ji navedla do prázdné místnosti, kde ji malým, vysouvacím nožem podřízla krk a pořezala ruce. V klidu se pak celá od krve vrátila zpět do třídy, kde se omlouvala učiteli, že provedla něco špatného a ten, hned jak objevil dívku ležet na zemi v kaluži krve, zavolal policii a záchranku. Tenhle incident se odehrál ve městě Sasebo a podle toho také dostal název "Sasebo Slashing". V tu dobu se kolem tohoto města a v něm stalo hodně zajímavých vražd, ve kterých učínkovaly nejčastěji malé děti. Není to zrovna hezké a přívětivé téma, ale podle mě je to opravdu zajímavé a děsivé téma x)

Ale zpět k příběhu, animaci, o kterém jsme se tu bavili x) Nebudu Vám tu povídat o vraždách, to pravděpodobně nikoho nezajímá x) Našel jsem také odkaz na tuhle animaci, hehe a donutil jsem Kamaru, aby se na to se mnou koukala (o `▽´ )o ... Proto Vám sem chci hodit odkaz, určitě se na to bude někdo z Vás chtít také podívat. Je to japonsky, takže tomu pravděpodobně rozumět nebudete, ale myslím si, že z atmosféry dokážete poznat, co se děje x) A jak už jsem říkal, jakmile animaci zkouknete, tak na Vás začne vyskakovat jedna tabulka za druhou ... x)

To bysme za sebou měli první z pěti příběhů x) Pojďme bez dalších keců na další, protože nesmíme plýtvat znaky!! x) Další tu pro Vás mám jednu yokai, která mě docela zaujala a možná ji i pár z Vás zná x)


Název: Yama-uba, Yama Uba, Yamanba, Yamamba // WIKI

Její jméno vzniklo z místa jejího pobytu. Osobně mám nejradši označení Yamanba, což v překladu znamená horská čarodějnice (Yama znamená hora), ale můžete to napsat více způsoby. Yamanba je yokai, což je označení pro nadpřirozená monstra, která se objevují v japonské mytologii. Původně tahle yokai, ale byla člověk. Je hodně takových yokai, které se stávají z lidí většinou kvůli špatným vlastnostem člověka, nespravedlnosti nebo nepříznivosti okolí a osudu na člověka.

Tahle konkrétní yokai se stává z žen. Ale né jen tak z obyčejných. Jedná se hlavně o opuštěné ženy, o ženy, které byly přinuceny žít v horách o samotě. Existuje více verzí, více možností, jak může takováto yokai vzniknout. Jednou z nich je zmíňka o dětech, kterým se nechtělo starat o jejich starou nemocnou matku, a tak ji vyhnaly pryč do hor. Samotná matka v horách, která byla zanechána napospas osudu, zešílela a stala se z ní kanibalistická yokai. V jiných verzích se Yamanba stává z žen, které provedly nějaký velký trestný čin nebo se provinily zlým skutkem. Byly proto nuceny utéct a žít ve skrytu hor o samotě a hladu po několik desítek let, což mělo za následek jejich šílenství a začátek kanibalismu. A pak je tu ještě další verze. V dávných dobách, kdy lidé trpěli hladomorem nebo ekonomickou krizí a rodiny nebyly schopné uživit všechny své členy, museli se jednoho z nich zbavit. Rozhodovalo se mezi nejmladším nebo nejstarším členem, ale ve většině případů se jednalo o nejstaršího.

Ve všech těchto případech se ženy musely uchýlit k životu v horách a kvůli nedostatku jídla, odříznutí od civilizace a hlavně kvůli samotě a zoufalství, začaly s postupem času ztrácet rozum a proměnil se v hrozivá monstra, která se začala živit na lidech. Většinou se tyto yokai zjevují jako staré, ošklivé ženy, které umí používat černou magii. Mívají své chatrče poblíž horských cest a přeměné nabízí pocestným útočiště přes noc. V noci se pak ukáže jejich práva podoba a sní svou oběť, kterou si nalákaly až k sobě domů. V hodně legendách se říká, že Yamanba má na čele pod vlasy schovaná druhá ústa, které právě slouží k jezení lidí, protože mají pevnější čelisti a dokážou tak bez problémů sníst celého člověka. V jiných legendách se říká, že má velká ústa, která vedou přes celý její obličej.

Další legenda, o které jsem četl byla o ženě, která neměla jinou možnost, než porodit svého syna hluboko v horách. Asistovala ji přitom starší žena, která se tvářila mile, když ale zjistila, že ta milá starší žena byla ve skutečnosti Yamanba, která plánovala sníst bezbranné dítě, už bylo pozdě. Pak je tu legenda o Yamanbě, která se starala o zraněné děti, které nalezla v horách proto, aby je pak později mohla sníst.

Na internetu najde spoustu podobizen této yokai, ve většině případů jde o ženu s dlouhými černými vlasy s malým dítětem. Tohle dítě je často nazýváno Kintaro. V legendě o ženě, která musela porodit v horách, se říká, že to dítě se jmenovalo Kintaro. Existuje také jiný příběh o tom, jak měla Yamanba syna Kintara, který se měl stát známým válečníkem se jménem Sakata no Kintoki. Objevuje se také v hodně divadelních hrách a příběh o něm je založen na jednom válečníkovi Sakata Kintoki, který žil v období Heian (kolem roku 800).

Anime, manga, filmy, hry, představení:
Námět této yokai se vyskytuje v jednom z pokémonů - Jynx.
Co se týče Kintara, tak jeho využívají jako námět v anime, jako třeba Gintama (Gintoki) nebo One Piece (Sentoumaru) a v dalších, většinou se využívá jeho jméno a jeho velká síla jakožto samuraje.
Existuje také jedno "Noh drama", což je hlavní forma japonského, klasického muzikálu, "Yamanba, Dáma hor" a stává se častým námětem i několika knih.

Snad Vás moje kecání zatím baví x) Snažím se donutit, Kamaru, aby tu aspoň na konci byl nějaký náš rozhovor, protože to je pravděpodobně to, co Vás na těhle článcích baví, co?? x) Snad ji přemluvím i úspěšně x) Ale prozatím pojďme k dalšímu příběhu, tentokrát je to legenda o starém sídle rodiny Himuro, které má svojí děsivou a krvavou minulost.


Název: Himuro Mansion, Sídlo rodiny Himuro, Sídlo Himuro // Scaryforkids.com

Pro začátek, pravděpodobně jste tento příběh už slyšeli. Hlavně pokud se zajímáte o hry, přesněji řečeno o japonské hry a úplně nejpřesněji o serii her Fatal Frame, které byly přeloženy do více jazyků. První hra této serie se totiž odehrává v tomto starém sídle, plném duchů.

Ale vraťme se na začátek. Kdysi dávno v tomto sídle, které tvoří dohromady tři budovy, které jsou navzájem propojeny, žila rodina Himuro, podle které je sídlo nazýváno. Na dvoře tohoto sídla se nacházel tajemný portál do světa mrtvých (pravděpodobně), kvůli kterému měla rodina smůlu, takzvanou špatnou karmu. Proto se rozhodli, že budou každých 50 let provádět určitý rituál, aby tak získali tuhle dobrou karmu na svou stranu. Rituál prováděli v Prosinci, v jiných legendách se říká jednoduše "na konci roku".

Pro rituál byla vždy vybrána jedna dívka hned při jejím narození, byla vychována v naprosté izolaci od okolního světa, aby tak byla zaručena její čistota. Když nastal čas rituálu, dotáhli dívku doprostřed dvora, kde se měl nacházet portál. Uvázali ji provaz kolem rukou, nohou a krku a zapřáhli za ně páry volů, které pak táhly každý na jinou stranu. Dívčino tělo tak roztrhaly a provazy se nasákly její krví. Zkrvavené provazy pak rozvěsili po celém dvoře a měli tak zaručenou dobrou karmu na dalších 50 let. Rituál se nazýval "Strangling ritual", což se do češtiny dá přeložit jako Škrtící rituál.

Jenže, každý rituál se může pokazit, když se udělá i jedna jediná, malinkatá chybička a i tady tomu nebylo jinak. Když jednou byla vybrána mladá dívka pro rituál (někdy během posledních 90ti let), udělali chybu a dívka se zamilovala do jednoho mladého chlapce, kterého potkala. Tím, že poznala lásku se z ní stala nečistá, a když ji pak využili pro rituál, samozřejmě nefungoval. Hlava rodiny, po zjištění této skutečnosti, znějistěla. Úspěšnost rituálu byla jeho zodpovědnost, a protože se bál, že jeho rodina kvůli tomu upadne, rozhodl, že mnohem lepší bude, když padne jeho rukou, než aby trpěla kvůli temným silám. Brutálně vyvraždil celou rodinu katanou (japonským mečem) a sám nakonec spáchal sebevraždu (stejným mečem).

Sousední vesnice celou dobu mlčeli o tom, co se v tomto sídle stalo a do dnes není vůbec jisté, jestli je tato legenda vůbec pravdivá. Pořád se spekuluje, zda se něco takového stalo. Nikdo neví, jestli takovéto sídlo vůbec existuje, po internetu koluje jen pár fotek, které můžou být ale hezky vymyšlené nebo pocházet z různých her. Ta, kterou jsme vybrali pro obrázek, co je výše, pochází ze hry Fatal Frame. Myslím, že většina z nás bude mít podobný názor na chování toho chlápka. Pravděpodobně mu přeskočilo a rozhodl se, že je lepší, aby všichni umřeli, než aby trpěli kvůli nějaké zlé karmě. Pokud má někdo z Vás pochopení proto, co udělal, tak mi prosím osvětlete proč x)

A spolu s touto legendou se šíří také různé povídačky. V záhadném sídle se na zdech objevují krvavé otisky rukou. Existuje také určité okno, které se nachází v sídle, když ho vyfotíte, tak se na fotce objeví duch mladé dívky v kimonu. Dalé se taky pod celým sídlem nachází bludiště, změť chodeb, o který nikdo neví, proč tam jsou. Pravděpodobně se využívaly pro rituály. Říká se, že v sídle se objevují duchové vyvražděné rodiny a kdokoliv se odhodlá do tohoto sídla vstoupit, bude využit pro rituál, po kterém touží duchové rodiny po tom, co se jim ten poslední nepovedl. Dohromady existuje zmíňka o sedmi lidech, kteří byli nalezeni mrtví s odřeninami po provazech na rukou, nohou a kolem krku a se stopami, jakoby je někdo za provazy tahal. Některé z obětí byly také nalezeny roztrhány v podzemních chodbách.

Co jsem se dočetl, tak celý tehle příběh je prý založen na úplně jiné legendě, která dokonce ani nepochází z Japonska, ale z Ameriky. Nedočetl jsem se, co je to za legendu ani o čem je. Ale pravděpodobně tu pro tuto legendu Himuro Mansion, byl nějaký základ. Nikdo neví, zda tohle sídlo existuje, nikdo neví, jestli se takováto událost někdy udála, nikdo neví, kde se něco takového odehrálo, ale i přesto se říká, že je to pravdivý příběh. Spousta lidí říká, že tahle legenda existuje, další spousta říká, že je to jen legenda, vymylšená tvůrci her, aby tak nalákali více lidí.

Anime, Manga, filmy, hry, představení:
Jelikož není jisté, zda tato legenda vůbec existuje, tak to berme, jakože je to jen vymyšlený příběh pro hru Fatal Frame, což je série japonských hororových her, které obsahují nejrůznější rituály a legendy. Ve hře sice říkají, že je založená na pravé události, ale ... nesmíme věřit všemu, co se nám říká x)

Chtěli bychom o těchto hrách - Fatal Frame - napsat později taky nějaký článek, protože jsou to opravdu zajímavé, hororové příběhy, které stojí za to si zahrát. Doufám, že se k tomu jednou dostaneme x) Hrali jsme spolu s Kamaru a řeknu Vám, byla to velká zábava, hlavně kvůli tomu, jak moc se Kamaru bála x) Jsem rád, že jsem ji k tomu přemluvil, je zajímavý vidět i tuhle její stránku x)

Ale to nechme být, myslím, že jsem tohle téma rozebral dost, co myslíte?? x) Pokud budou nějaké otázky, stačí se zeptat, pokud to budu vědět, tak Vám určitě odpovím. Mám toho spoustu, co sem chci napsat, takže bych se ani nedivil, kdyby se mi podařilo vynechat něco zásadního x) Ale teď už pojďme na předposlední legendu tohoto článku, kterou jednoduše musí znát každý fanoušek anime!! x)


Název: Zashiki Warashi, Dítě Zashiki // WIKI

Název tohoto yokai se mění podle toho, kde se vyskytuje. Zashiki je japonský název pro pokoj, který má podlahu vyskládanou tatami. Tatami jsou čtverce, vyrobené většinou z rýžové slámy, může to být také dřevotříska nebo pěnový polystyren, kterými se vyskládává podlaha. Takže Zashiki Warashi je duch dítěte, které se vyskytuje v "tatami místnostech", které jsou určeny většinou pro hosty. Ve většině případech se zjevuje jako malé dítě mezi 5 až 6 lety, které nosí tradiční kimono. Jelikož je to malé dítě, tak rádo dělá vtípky a straší ostatní, není ale nijak nebezpečné.

Podle legendy by se duchové Warashi neměli ignorovat a hlavně by jste se neměli pokušet je vyhnat. O tyhle duchy by jste se měli starat s láskou a péčí, jakou by jste věnovali Vašemu vlastnímu dítěti (i když by se to nemělo přehánět), duch se Vám pak odvděčí tím, že budete mít štěstí a velké bohatství. To ale neplatí pro všechny Warashi, jsou takové, které Vám nic nepřinesou. Pokud se ale pokusíte nějakého takového ducha vyhnat, tak se Vám bude smůla celý život lepit na paty, ať už je to jakýkoliv typ Warashi. Je tu jedna legenda o rodině, která vyhnala Zashiki Warashi z domu a později celá rodina zemřela na otravu jídla. V jiné legendě zase chlapec zasáhl Zashiki Warashi šípem, vystřeleným z luku a chvíli na to rodina ztratila veškeré své bohatství.

Většinou je velmi těžké Warashi vidět, pokud se Vám to přece jen podaří, tak uvidíte jen nějaký mhlavý obrys dětské postavy. V některých legendách se říká, že Warashi můžou vidět pouze majitelé domu nebo třeba jen malé děti. Zashiki Warashi je ale také oblíbený typ yokai. Starší páry, od kterých se už odstěhovali jejích vlastní děti, berou tohoto ducha jako náhradu a ten s nimi zůstává a dělá jim společnost. To stejné může platit třeba i pro páry, které nemají děti nebo si je nemůžou dovolit. Zashiki Warashi si často hraje s dětmi, učí je písničky, říkanky nebo třeba hry.

Anime, Manga, Filmy, Hry, Představení:
Tenhle typ yokai se vyskytuje opravdu ve velkém množství anime a mang:
V anime xxxHOLIC se vyskytuje postava, která představuje Zashiki Warashi, to stejné se také v anime Nurarihyon no Mago (Yukari) nebo třeba Jigoku Sensei Nube.
Zmíňka se objevuje třeba i v anime Sayonara Zetsubou Sensei (Komori) a dalších x)

Jedním z dalších druhů Warashi je Usutsuki Warashi, tohle jméno je trochu těžší přeložit. Anglicky se to překládá jako Mortar-pounding child, do češtiny opravdu nevím, jak bych to přeložil. Pokusil jsem se o to, když jsem dělal ten obrázek výše, ale ... vůbec mi to nezní dobře a nechci to tu opakovat, tak si jednoduše zapamatujte Usutsuki Warashi x) Důvod, proč se o tomhle zmiňuji je ten, že existuje více druhů těchto yokai. Tenhle nijak neprospívá domácnosti, ale nepokoušejte se ho vyhnat. Objevuje se ve skladech nebo vylézá třeba jen tak zpodpodlahy, běhá kolem, dělá rámus a zanechává všude špinavé stopy.

Tihle duchové mají určitou spojitost s Yamanbou, o které jsem se tu už zmiňoval, a to takovou, že v dobách, kdy byl nedostatek jídla a rodiny neměli možnost uživit všechny členy, tak pokud se rodina zbavila nejmladšího člena (často novorozeněte), tak se z něj během let stal Usutsuki Warashi. Tyhle děti, které uhynuly hlady a byly pohřbeny někde na zahradě, ve skladě nebo pod domem, protože rodina neměla dost peněz na pořádný pohřeb.

Další druhem je Makuragaeshi (házeč polštářů), což je typ Warashi, který se objevuje v noci, většinou oblečený jako mnich nebo samuraj. Podle legend se jeho schopnosti mění, v je jedné z nich v noci bere polštáře svým obětem a odhazuje je pryč. V jiné zase místo polštáře dokáže zvedat a házet se samotnými lidmi. V další zase manipuluje s tatami nebo třeba jen tropí žerty, jako že proběhne popelem a zanechá stopy po celém pokoji, ve kterém straší. Existují takové legendy, ve kterých jsou více agresviní, jako když si v noci sedají na hruď své oběti a stěžují jí tak dýchání nebo třeba seberou své oběti její duši.

Tihle yokai se stavají z obětí vražd nebo dětí, které zemřely tragicky. Makuragaeshi můžou být také zemřelé děti, které zůstavají v místnostech, kde zemřeli a straší tam. Jedna z méně pravděpodobných teorii je, že se duchové zvířat přeměňují na děti a straší tak lidi. Podle mě je ale nejvíc pravděpodobná ta druhá možnost, kdy v nějaké místnosti zemře malé dítě a to tam pak zůstane a straší.

Další takovým, hodně podobným duchem Zashiki Warashi je Chopirako, což je vlastně něco jako ... vyšší level Zashiki Warashi?? ... Dalo by se to tak řít x) Tenhle yokai je hodně podobný Zashiki, jen je mnohem krásnější, jakoby na vyšší úrvoni. Je to dáno hlavně tím, že pochází z bohaté rodiny a často je jedináčkem. Bohaté rodiny si můžou dovolit krásné a důstojné pohřby, z pokojí těchto dětí se pak stávají malé svatyně plné hraček a knížek, které by dítě mohlo mít rádo. Chopirako se pak zdržují v těchto místnostech. Stejně jako Zashiki, také přináší do domů štěstí a bohatství.

To bychom měli dalších pár Yokai a teď je na řadě jeden poslední. Je to takový, opravdu zvláštní a netradiční yokai. Vlastně se ani pořádně neví jestli to je yokai, ale ... rozhodně ho nikde v noci potkat nechcete x)


Názvy: Shiri-me, Shirime, Shiri Me, Butt Eye // WIKI

Tohohle yokai jsem si prostě nemohl odpustit x) Rozhodně je to jeden z duchů, které bych nechtěl potkat ani za milión. Jedná se o ducha, yokai, který se zprvu jeví jako obyčejný muž, oblečený v obyčejném kimonu. Potuluje se v noci po cestách, kudy chodí lidé, a když někoho potká, tak to zastaví a zeptá se, jestli nemá chvíli čas. Pak už ale ani nečeká na odpověď, vyslékne se z kimona a ukáže na svou oběť svůj nahý zadek, odkud pak kouka zařívé, veliké oko.

Jinak to je ale nijak neškodný yokai, jediné co dělá a baví ho, je strašit lidi. Dokonce se spekuluje o tom, že to vlastně ani není yokai, ale jen nějaké zvíře, které dokáže svou podobu opravdu věrohodně přeměnit na lidskou a dělá si tak z lidí akorát srandu. Líbí se mi tenhle typ duchů, měli jsme jich tu už několik, kteří si prostě jen dělají srandu z lidí, až umřu, chtěl bych taky jedním takovým duchem být x)

Tento duch je také hodně podobný yokai Noppera-bo, o kterém jsme se tu už jednou zmiňovali, jednalo se o ducha, který se také baví strašením lidí. Tenhle ale nemá obličej, místo toho si na něj vezme podobu někoho známého své oběti, a tu pak vyděsí tím, že si svůj obličej jakoby setře. Chodí většinou ve skupinách a jednoho chudáka tak děsí třeba i několik hodin.

Anime, Manga, Hry, Představení:
Tahle podivná okatá příšera se objevuje v anime filmu Pom Poko, ve kterém se objevuje nespočet těchto yokai a napřirozených bytostí.

No, tohle by byly všechny příběhy a legendy, které tu pro Vás mám dneska připravené. Pravděpodobně to byl trochu slabší článek než ty, které děláme s Kamaru dohromady, ale doufám, že i tak se Vám zalíbil a dozvěděli jste se něco nového a zajímavého x)


Whaa, tak to je užasný!! xD Nečekala jsem, že se opravdu sebereš a napíšeš tenhle článek xD
Hezky jsi mě o to požádala, takže nemám žádný důvod ti nevyhovět x)
Heh, najednou se ke mě chováš nějak moc hezky ... xD
Nesmím?? x)
No, je to hodně podezřelý ... takový chování u tebe není moc častý ... xD
Tak promiň, že se jednou chci chovat jako slušný člověk x)
Nyahaha, nikdy bych si tě nedokázala představit jako slušnýho člověka ... xD
To ti teda pěkně děkuju!!
A upřímně ... ani bych něchtěla, aby jsi byl slušenej člověk, pak by s tebou nebyla taková sranda xD
Budu to brát jako kompliment a zařídím se podle toho x)
Hehe :3 ... Ale, tak nějak, nechci naše čtenáře ošidit o naše kecání ... takže, když nám zbyly nějaké znaky, tak proč teď neshrnou všechny naše názory?? xD
Můžeme, jestli chceš ... zbylo nám docela dost znaků, snažil jsem se, jak nejvíc to šlo, abych ušetřil x)
Hehe, tak začneme s prvním ... vážně, na tuhle animaci nebo video ... je jedno, jak to nazvu ... na tohle se už nikdy v životě nepodívám. Sice to bylo japonsky a nerozumněla jsem tomu ani jediné slovo, ale i tak ... whah, ta atmosféra mi úplně stačila, a ten šok na konci, když na tebe vyskočí taky taková zákeřná tabulka ... TT_TT Nikdy víc!!
Mě to náhodou bavilo, sice je to taková ... věc, na kterou se člověk podívá, řekne si: "jo, dobrý no ..." a už to nikdy v životě neuvidí znova, ale i tak mě to bavilo x) Nejvíc hlavně kvůli tomu, jak jsi se u toho bála x)
Haha, moc vtipný >_< ... Ale pojďme k dalšímu, Yamanba ... to je hodně děsivá čarodějnice. Nechtěla bych ji nikdy potkat TT_TT Všechny ty příběhy jsou taky děsivý, chudák člověk, co ji někdy potkal TT_TT
Kamaru, víš o tom, že ty ji nikdy ani nepotkáš?? x)
Co kdyby náhodou?? TT_TT
Ne, ani náhodou ... x) Něco takovýho se prostě nestane, tak se nemusíš tolik bát x)
Když myslíš TT_TT ... A odtud pojďme k další strašidelné věci. Fatal Frame!! Taková boží a strašidelná hra!! xD Pokud máte někdo možnost, tak si ji určitě zahrajte, stojí to za to!! :3 Když se zamyslím nad tím, že by ta legenda mohla být skutečná, tak z toho mám husinu TT_TT
No, říká se, že když hra vyšla v japonsku, tak tam nebylo nic o pravdivosti příběhu, ale jakmile vyšla přeložená v americe, tak se tam najednou objevila slova "Podle skutečné události" ... nevím proč se to tam přidalo, ale možná na tom něco nakonec bude ... x)
TT_____TT ... Nyaaa, přestaň!! Tebe baví mě děsit, že??
Tak trochu, a ještě víc mě baví tě utěšovat x)
O_o ... Měl by ses jít léčit!! Opravdu, hned teď xD
O tom nebudu ani přemýšlet x)
xD ... Další je Zashiki Warashi a ty ostatní ... řeknu ti, takovým duchem bych chtěla být xD Sice se duchů bojím, ale fakt, že bych mohla pak dělat nejrůznější vtípky a nikdo by mě za to nemohl potrestat ... whahahaha xD
Tobě by mělo být zakázáno stát se duchem ... jakýmkoliv ... x)
Hehe, myslíš?? xD To spíš ty bys neměl být duchem, úchylní duchové jsou ti nejhorší xD
Mnohem lepší, než krvelačné bestie, které vznikají z takových, jako ty x)
To víš no, lepší lidi xD ... Teď když o tom tak přemýšlím, tak o tom posledním yokai jsem opravdu nikdy předtím neslyšela xD Rozhodně bych nikdy nechtěla někde potkat chlápka, co na tebe vystrkuje zadek napotkání xD
Jo, to nás je víc x) ... No, myslím ... že tímhle jsme shrnuli všechny, ne?? x)
Vypadá to tak xD Všechny jsou děsivý, ale Warashi duchové vypadají cool a Shirime je vtipálek ... xD Ale musím říct, že Yamanba, pokud má opravdu takovou pusu, jako je na tom obrázku ... tak TT_TT ... Opravdu ji nikdy v životě nechci potkat TT_TT
Věř mi, to nikdo ... a rozhodně je nemožné, aby se něco takového stalo zrovna tobě x)

Yarodomo!! Je konec!! xD Dostalo se mi cti ukončit článek našeho kapitána Goshiho-sama!! */////* ...
Cítím se trochu blbě, že jsem Vás ošidila tím, že jsem nebyla schopná tenhle článek napsat s Goshim-sama, ale vynahradím to v dalších článcích!! Tak se na mě prosím nezlobte!! xD Jednou budu mít tolik volna, že tu bude tolik článků, že to nebudete ani stíhat!! xD Těšte se na to období (o kterém nevím, kdy příjde)!! xD

A teď už opravdu konec, nebo to tu ještě protáhneme na pár dalších stránek xD Rozhodně se v noci nikde nepotulujte a dejte si pozor na zákeřné duchy Warashi a Shirime!! Nyahahaha o(≧ω≦)o

Goshi-sama x) a Baka-chan xD ... Pro jednou jsme si vyměnili role v psaní tohoto článku!! xD
Napište, jak se Vám tenhle článek libil (pochvalte Goshiho-sama za úžasnou práci, kterou odvedl!! xD), můžete k tomu přidat i své názory :3 ... A kašlete na chyby, stejně je nikdo neopraví xD