- řecké přísloví 
 

Nyahaha, Yarodomo ... jak si užíváte tento povánoční čas?

!! Tak nějak, pokud nemáte zájem číst moje stížnosti a samozřejmě náše neuvěřitelně dlouhé dialogy, tak přeskočte k dalšímu nadpisu ... a samozřejmě, tenhle článek je jako vždy o ničem, takže ho nemusíte ani číst, pokud máte něco lepšího na práci ... jako je třeba luxování krabic po cukroví *//////* ... !!

Neděste se, ale Kamaru, jakožto samozvaný slavný detektiv, se dneska pilně věnoval studiu a konečně byl propuštěn na svobodu. Nyaaah, už na to nechci ani myslet. Člověk se tu krásně válí na pohovce s plnou krabicou cukroví a několika řízky na talíři a někdo se uráčí ho dotáhnout ke stolu a posadit k učeni!! Ani nevíte, jak těžké bylo loučení. Vsadím se, že se mému cukroví a řízkům po mě stýskalo TT3TT ... Ale né, Goshi-sama se jen tak nedá přemluvit, protože brzo začne zkouškové, musím se učit, abych aspoň něco do té hlavy dostala ... a teď, když se Goshi-sama konečně rozhodl mě dát na chvíli oddech a jít si vytřepat hlavu, abych tam mohla naházet nové věci, tak už tu nejsou žádné řízky. Mám já to ale těžký život!! K čertu s učením, kdo chce bejt chytrej ... mě stačí jídlo!! TT^TT
Slyším, že si zase někde stěžuješ!!
N-n-ne ... ne-nestěžuju ... t-to se ti jen z-zdá. Není možný, aby jsi něco takovýho slyšel, protože já něco takovýho určitě nedělám ... TT3TT
Oh, opravdu? Tak to je dobře, za chvílu se půjdeš zase učit.
TT________TT

Zdroj: coco-choc.blog.cz + >kopie této stránky<
 
Yohohoho, Yarodomo!! :3

Vítejte zpět u vaření s Kamaru! Protože mě opravdu bavilo psát minulý recept, tak jsem se rozhodla, že jich od teď budu psát více. Mám tu pár receptů, které jsem vyzkoušela a výsledek vypadal přívětivě a chutnal výborně, takže Vám to sem všechno pěkně naházím. Rozhodně nečekejte, že bude něco jiného než sladkého, i když mám taky jeden opravdu jednoduchý recept na něco slaného, co má každý rád. Takže i lidé, co nemají sladký jazýček se příjdou na své. Teď se ale pustím do vysvětlování tohoto jednoduchého receptu. Minule byl jednoduchý, no tenhle je ještě mnohem jednodušší. Chystám se Vám totiž předvést jeden recept na výborné sušenky s oříšky a vločkami, který jsem před dávnou dobou našla na internetu a rovnou musela vyzkoušet. Nedávno jsem je dělala znova a říkám si, že bych Vám sem mohla dát recept, jelikož opravdu stojí za to!

Recept na tyhle kakaové sušenky s oříšky a vločkami jsem našla na >tomto< blogu. A protože mě a mé rodině opravdu zachutnaly, tak se s tímto receptem chci podělit. Narozdíl od ostatních receptů, které jsem kdy zkoušela, jsem tenhle nemusela nijak upravovat a vyhovoval mi i podle chuti. Věřte mi, vždycky najdu na receptech něco, co se mi nelíbí a musím to upravit. Oříškové sušenky nedělám moc často, protože nemáme poblíž domu moc zdrojů ořechů, ale jakmile navštívíme babičku, tak hned máme ořechů dva koše. Doufám, že Vám budou chutnat stejně jako mě, jelikož jsou opravdu dobré a rozhodně nezůstanete jen u "jedné na ochutnání". Receptů na sušenek mám opravdu velkou spoustu, protože mě opravdu baví sušenky péct. Navíc moje rodina a přátelé mají opravdu rádi, když si můžou třeba jen tak u televize nebo u kafe něco zobat a sušenky jsou pro takový případ opravdu perfektní.
Zdroj: theblackmask666.blogspot.cz

ANIME: Yami Shibai; Theater of Darkness; Yamishibai: Japanese Ghost Stories
Ve znacích: 闇芝居 
MANGA: Yamishibai: Japanese Ghost Stories (Sakamoto Isao)
Stav: Dokončeno (13 dílů) ... 5 minut / díl
Režie: Takashima Tomoya
Autor: Kumamoto Hiromu
Studio: ILCA
Žánry: horor, nadpřirozeno, městské legendy, mýty, krátké příběhy, yokai, duchové,
Datum vydání: Léto 2013 (Červenec 2013 - Září 2013)

-> AP / AKICHAN / MAL / AniDB / ČSFD / IMDb / WIKI

-> Yami Shibai - Příběh
"Přistupte blíže a sledujete. Je čas na Divadlo temnoty."
Každý týden v pět hodin večer vypráví tajmený muž se žlutou maskou dětem na hřišti strašidelné příběhy, které jsou založeny na mýtech a městských legendách z japonské historie. K vyprávění těchto příběhů využívá malé tradiční papírové divadlo (Kamishibai), které vozí vzadu na svém kole. V první serii najdete dohromady třináct děsivých příběhů, které vyprávějí o osudu lidí, jenž se setkali s nadpřirozenem.

↓ Yami Shibai - Online ↓
-> Crunchyroll.com - EN

-> Torrent:
 
 
 Zdroj: wallpaperflare.com

ANIME: Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru.; My youth romantic comedy is wrong as I expected.; My Teen Romantic Comedy: SNAFU; OreGairu
Ve znacích: やはり俺の青春ラブコメはまちがっている。
NOVELA: Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru.
Stav: Dokončeno (13 dílů) ... 24 minut / díl
Režie: Yoshimura Ai
Autor: Watari Wataru; Ponkan⑧
Studio: Brain's Base
Žánry: komedie, drama, romantika, seinen, školní prostředí, dospívání, ze života,
Datum vydání: Jaro 2013 (Duben 2013 - Červen 2013)

-> AP / AKICHAN / MAL / AniDB / ČSFD / WIKI

-> Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. - Příběh
Hachiman Hikigaya je mladý středoškolák, který má ale velmi odlišný názor na mládí od ostatních. V jeho očích je mládí pouze obyčejná fraška a kdokoliv říká něco jiného, tak lže jen sám sobě. Jeho pesimistický a lhostejný pohled na lidskou společnost, které se vyhýbá za každou cenu a nechce s nikým přijít zbytečně do kontaktu, se snaží změnit i jeho učitelka, která je sice přísná, ale o své studenty má velkou starost. Aby se ji podařilo změnit jeho pohled na svět, přinutí jej zapojit se klubu jehož úkolem je pomoci každému dosáhnout jeho cíle. Spolu s chladnou, ale krásnou prezidentkou klubu, tak nemá Hikigaya navybranou a musí se začít s týkat s lidmi a zapojovat do lidské společnosti.
 
Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. zobrazuje prvních 6 volume stejnojmenné serie novel, psaných autorem Wataru Watari.

↓ Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. - Online ↓
-> Kiss-anime.ws - EN

↓ Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. - Download ↓
-> Ulož.to - CZ - ODKAZ 1

-> Animeout.xyz - EN
-> Ulož.to - EN - [Moozzi2] / [Coalgirls]

->Torrent:
- Coalgirls.wakku.to - EN + OVA

 
 Zdroj: dreamuniverse.wordpress.com

ANIME: Rokka no Yuusha; Rokka: Brave of the Six Flowers; The Heroes of the Six Flowers
Ve znacích: 六花の勇者
NOVELA: Rokka no Yuusha
Stav: Dokončeno (12 dílů + 3 speciály / 10 minut) ... 24 minut / díl
Režie: Takahashi Takeo
Autor: Yamagata Ishio; Terui
Studio: Passione
Žánry: akce, dobrodružný, magie, fantasy, nadpřirozeno, záhady
Datum vydání: Léto 2015 (Červenec 2015 - Září 2015)

-> AP / AKICHAN / MAL / AniDB / ČSFD / IMDb / WIKI

-> Rokka no Yuusha - Příběh
Legenda praví, když se z hlubin temnoty probudí Bůh Démonů, tak Bohyně Osudu vybere šest hrdinů, statečných bojovníků, které obdaří mocnou silou zachránit svět. Právě teď se legenda naplnila, temný démon se probudil a byla zvolena nová generace šesti hrdinů. Adlet Mayer, jenž se prohlašuje za nejsilnějšího člověka na světě, byl zvolen jako jeden ze šesti hrdinů a po setkání s princeznou království Piena, která byla také zvolena jako jedna ze statečných, se vydávají na cestu ke smluvenému místu z legendy, kde se mají všichni hrdinové setkat před započetím velké bitvy. Největší problém ale nastává, když se na místě nesejde pouze šest hrdinů, ale objeví se i sedmý tajemný hrdina. Všichni tak musí dát hlavy dohromady a krýt si navzájem záda, aby se jim podařilo odhalit falešného statečného a zároveň také přijít na jeho zlotřilý plán předtím, než se mu podaří jej dokončit.

Picture drama vydaná spolu s Blu-ray a DVD (Září 2015 - Listopad 2015).

↓ Rokka no Yuusha - Online ↓

↓ Rokka no Yuusha - Download ↓ 
-> Ulož.to - SK - ODKAZ 1 / ODKAZ 2 
 
-> Animeout.xyz - EN
 
-> Torrent:
Christmas is a time when you get homesick - even when you're home.
- Carole Nelson Douglas
 

Yohoho, Yarodomo!! 
 
Máme takový pocit, že by to zase chtělo nějaký ten článek, aby to tu jen tak nestálo. S velkou hrůzou jsme si totiž všimli, že poslední článek jsme tu dávali čtrnáctého listopadu!!. Ten měsíc jsme dohromady vydali jen ubohé tři články a za tento měsíc, který už se také blíží pomalým krokem ke konci, jsme vlastně nenapsali ještě ani jeden jediný článek TT^TT ... Když jsem na to tak koukala, tak jsem hned musela projevit svou nespokojenost Goshimu-sama, protože něco takového je neodpustitelného!! Opravdu jsem si nikdy nemyslela, že mě škola a práce zaměstná natolik, že bychom přestali dávat články na blog. To je jedna z těch věcí, na které nechci ani pomyslet. Musíme sem dát aspoň tento vykecávací a nezáživný článek, protože jinak by to tu stálo ještě o dost déle ... při nejlepším bychom se sem koukli přes prázdniny ... při nejhorším až po zkouškovém.

Podle mě to trochu přeháníš. Jednoduše není čas a s únavou se pojí také nechuť. Pořád je lepší sem nic nedávat, než sem dávat články s deseti odstavci o tom, jak se omlouváme a nic nestíháme ... jako to děláš normálně, nemyslíš?? x)
Eh-he ... he ... nerada to přiznávám, ale ... musím uznat, že máš pravdu ... Ale teď tu mám pár témat, které bych tu chtěla probrat a ani jedno z nich se netýká omluvy ... nebo aspoň né přímo xD
To hned zlepšuje náladu ... sem s nima x)

V tomhle článku bych chtěla tak nějak shrnout budoucnost tohoto blogu, jak to vypadá s naší aktivitou, podělit se o nějaké novinky z našeho "otaku života", které se týkají hlavně mangy a anime ... a v neposlední řadě také spoustu dalších kravin, které mě během psaní tohoto článku zaručeně napadnou a nebudu chtít příjít o možnost Vám tyto kraviny vnutit ke čtení. Přece jen, nebyl by to článek v našem stylu, kdyby se tu nevyskytly ve velké míře naše rozhovory a kecy všude okolo a mimo témata. Taky tu mám pár otázek na Vás, na které bysme rádi znali Vaše odpovědi. Poslední dobou mám neuvěřitelně mizernou paměť, a tak si musím před začátkem psaní každého článku pěkně sepsat všechny témata, která tu chcu nějako obkecat, protože Vás přece jen nemůžu o něco ošidit, ne?? xD
 
Zdroj: movies.yahoo.com.tw

ANIME: Nanatsu no Taizai; The Seven Deadly Sins
Ve znacích: 七つの大罪
MANGA: Nanatsu no Taizai
Stav: Dokončeno (24 dílů) ... 24 minut / díl
Režie: Okamura Tensai
Autor: Nakaba Suzuki
Studio: A-1 Pictures
Žánry: akce, komedie, dobrodružný, fantasy, démoni, magie, superschopnosti, ecchi, shounen, nadpřirozeno, násilí
Datum vydání: Podzim 2014 (Řijen 2014 - Březen 2015)

-> AP / AKICHAN / MAL / AniDB / ČSFD / IMDb / WIKI

-> Nanatsu no Taizai - Příběh
V zemi zvané Britannia, kde leží království Liones, žijí obyčejní lidé spolu s nadpřirozenými bytostmi a lidmi s nadpřirozenými silami. Tito lidé, jenž drží ve své moci velkou sílu, jsou vybráni jako Svatí rytíři, kteří chrání království a jeho obyvatelé. Mezi rytíři existuje skupina sedmi lidí, která byla považována za nejsilnější, kvůli své velké síle ale byla obviněna za zradu a spiknutí proti království a donucena jej opustit, kdy se krátce na to rozpadla. Deset let na to se království zmocnili rytíři pod vedením Velkého rytíře Hendricksona, uvěznili krále a převzali tak vládu nad celým královstvím. Mladá pricezna Elizabeth se ale nehodlá jen tak vzdát. Vydává se na cestu, aby našla legendární ztracenou skupinu bojovníků, nazývanou "Sedm smrtelných hříchů", která byla z království vyhoštěna, aby tak mohla využít jejich síly a získat ztracené království zpět.

↓ Nanatsu no Taizai - Online ↓

↓ Nanatsu no Taizai - Download ↓
-> Neoexorcist.cz - CZ titulky
-> Ulož.to - CZ - ODKAZ 1 / ODKAZ 2 / ODKAZ 3 / ODKAZ 4

-> Ulož.to - [Ohys-Raws] RAW / [DragsterPS] EN
-> Animeout.xyz - EN

-> Torrent:
 
 
 
Yoooo, Yarodomo!!

Možná si všichni říkáte, že to není tak dlouho, co jsem sem naposledy dávala nějaký článek s některým z mých oblíbených devinů (či umělců z jiných stránek), ale i přesto Vám sem hodím další, abych se tu toho všeho zbavila ze záložek a udělala si tak místo na další xD Vlastně ... odkdy se staráme o to, jestli tu dáváme několik stejných věcí za sebou?? xD Možná sem naházím víc článků s deviny za sebou (na druhou stranu jsou od sebe aspoň odděleny časově xD), aby jste mohli koukat na obrázky, učit se a získávat inspiraci ... xD Teda, samozřejmě, pokud máte zájem ... jestli Vás tenhle typ článku nezajímá nebo Vám je z nějakého důvodu proti srsti, tak Vás určitě nenutím se do takovýchto článků pouštět xD ... Právě teď bohužel nemám moc času na psaní článků, ale v úterý je volno!! Takže si zkusím v ten den najít trochu času a napsat sem třeba i trochu více zajímavý článek (možná více článků xD), abych Vám tuhle neaktivitu třeba nějakým způsobem vynahradila xD Teď už ale dost kecání o těchto blbostech a pojďme se podívat na tohoto úžasného umělce, o kterém tu chci dnes mluvit *//////*

Jak už jste podle názvu článku určitě poznali, bude se jednat o nějakou osobu s přezdívkou Meyoco. Bohužel ... jediné, co se mi povedlo o této osobě zjistit je pouze pohlaví a přibližný věk xD Jedná se o dívku, přesněji vysokoškolačku, která má kreslení mezi svými oblíbenými koníčky a nejčastěji se věnuje vodovým barvám. Pokud někdo o této úžasné autorce ví něco víc, tak neváhejte a do komentářů napište všechno, co víte a nezapomeňte i na své názory!! :3 ... Samozřejmě nekreslí pouze a jen vodovými barvami, jsou tu i obrázky, které jsou nakreslené černobíle linerem nebo třeba i počítačová grafika. Zmiňuji se tu nejvíce o vodových barvách, protože se mi tenhle typ tvorby od této autorky líbí ze všeho nejvíce xD Podle fotek obrázků je také vidět, že hodně často kreslí malé obrázky, které jsou dle mého názoru mnohem složitější, než ty velké a potřebují zručnější zacházení s barvami a nástroji *^*
 
Yohohoho, Yarodomo!!

Už je to ... několik dlouhých století, co jsme posledně vydali nějaký článek a ... ještě déle, co jsme zveřejnili nějaký článek o mých oblíbených devinech!! TT3TT Teď tu tak sedím a říkám si, jak je to vůbec možné?! Ale pak si uvědomím, že já vlastně teď vůbec nemám na nic čas a to je právě věc, které bych se chtěla zbavit ze všeho nejvíce a nejdříve ... nechce někdo "nedostatek času"?? Je zdarma a ve velkým množství, tak neváhejte a ozvěte se!! xD Myslím, že už pomalu z tohoto blogu ztrácím rozum i já sama ... a to tenhle blog vlastně z jedné poloviny vlastním. Měla bych si na tyhle vedlejší účinky dát pozor xD ... Ale ten "nedostatek času" je k mání pořád xD Tohle všechno ale není to, o čem bych tu chtěla mluvit, takže honem zpátky k tématu!!

Nebo, ještě předtím malý oznam ... po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodla náš nový kabátek trochu poupravit, takže jsem v záhlaví upravila tu ... podivnou ruku s pistolí, o které jsem se zmiňovala v předešlém článku xD Opravdu jsem z té původní ruky nemohla ... pořád mě rozesmívala a také mi trochu náš nový kabátek kazila, takže ... doufám, že se Vám tahle novější verze bude více líbit xD A pak jsem udělala ještě jednu maličkou změnu, přidala jsem pár dalších obrázků z mangy na boční stranu pozadí ... takže teď už se neopakují a můžete tak pořád nacházet nové xD Není jich tam moc, ale zase ... naše stránka taky není moc dlouhá, takže je to akorát xD Tohle je jen takové malé oznámení pro ty, kteří by si toho nevšimli, protože já velmi ráda upozorňuju na změny xD Ale teď už opravdu zpět k hlavnímu tématu článku!! xD
 Autor: Romolo Tavani, italský fotograf a vektorový umělec
 
Boo!! Yarodomo!!

Kolik z Vás se zajímá, slaví nebo třeba jen respektuje anglosaský lidový svátek jménem Halloween? Kolik z Vás nemá rádo jeho míchání do naší české kultury?
Kdo všechno vlastně ví, co je tento svátek zač a jak vzniknul?
Jak moc velký rozdíl je podle Vás mezi Halloweenem a Dušičkami?
Znáte podobný keltský svátek zvaný Samhain?
Proč myslíte, že se Halloween stal tolik známým a ve spoustě zemích slaveným svátkem?
 
Takže, tu máte pár otázek na zamyšlení a já se můžu pustit do svého vykecávání jako obvykle. Pravděpodobně mě napadne ještě spousta dalších otázek, takže Vás tu donutím přemýšlet a napsat komentář s Vaším názorem. Nestává se moc často, že bych někomu pokládala otázky, ale protože se chci jednoho slavného dne stát nejlepším detektivem, tak musím trénovat, abych pak věděla jaké otázky a jakým způsobem komu pokládat. No, radši nechám toho kecání a pustíme se do trochu odlišného kecán.

To vše a ještě víc najdete v "Celém článku"!!
"Der Himmel hat den Menschen als Gegengewicht gegen die vielen Mühseligkeiten des Lebens drei Dinge gegeben:
die Hoffnung, den Schlaf und das Lachen."
- Immanuel Kant
 


Yohohoho, Yarodomo!! (҂`^´)/

Nebudete tomu věřit, ale ... jakožto věrní zombíci se vracíme z temných a mrtvolných hlubin hřibitova, abychom Vám oznámili, že i přes všechnu naši neaktivitu to tu stále nekončí a stále jsme na pozoru!! Hned jak se vyskytne jedna volnější chvíle, která se vsune do našeho nacpaného programu, jako třeba právě tato, tak ji chytneme pořádně za pačesy a začneme produkovat zase nějaké články jako manufaktura xD Opravdu si od Vás zasloužíme nějaký trest, protože už snad ani není možné, aby to tu tak stálo a nic se tu neobjevovalo ... myslela jsem si, že naše období mrtvolnosti rychle přejde, ale teď bohužel nevidím moc velkou naději TT3TT ... Ale to se jednou všechno změní!! Rozhodně nemáme v plánu to tu nechat padnout nebo to nechat na pospas osudu!! Je to tu až moc přeplněno naším životem, aby to tu jen tak umřelo!! TT^TT Bohužel, nevím jistě, kdy se tento tolik očekávaný zvrat události doopravdy stane.

Myslela jsem, že teď budu mít trochu více času na blog, ale nakonec jsem přišla na to, že nejvíce volného času jsem měla na základce a od té doby to šlo z kopce xD Tenkrát jsem ještě neměla blog a všechen čas trávila spaním, jídlem, hrami na počítači nebo anime či mangou a škola u mě byla opravdu ... daleko za posledním místem ... s nástupem na střední se to trochu zhoršilo, ale pořád u mě vyhrával spánek s anime a blogem nad školou xD ... No, a teď se mi ta škola bohužel cpe snad všude a jediné, co se drží a udrží navždy na stejném a prvním místě je jídlo ... všechno ostatní tak nějak pořád mění své pozice TT^TT ... Whah, o čem to tu vlastně mluvím?? Nechtěla jsem tu začít mluvit o nějakých blbostech ... a ještě ke všemu jsem začala kecat o nějakých ... opravdu divných věcech, co nedávají smysl ... radši celý tenhle odstavec ignorujme a pojďme dále xD 
Zdroj: mmoexaminer.com

ANIME: Kekkai Sensen; Blood Blockade Battlefront; Bloodline Battlefront
Ve znacích: 血界戦線
MANGA: Kekkai Sensen
LIVE ACTION STAGE: Kekkai Sensen
Stav: Dokončeno (12 dílů) ... 26 minut / díl (poslední díl / 45 minut)
Režie: Matsumoto Rie
Autor: Nightow Yasuhiro (Naitou Yasuhiro)
Studio: Bones
Žánry: akce, komedie, sci-fi, shounen, nadpřirozené, superschopnosti, upíři, fantasy, paralelní světy
Datum vydání: Léto 2015 (Duben 2015 - Říjen 2015)

-> AP / AKICHAN / MAL / AniDB / ČSFD / IMDb / WIKI

-> Kekkai Sensen - Příběh
New York zahalila záhadná a hustá bílá mlha, jenž porušila zábrany a otevřela tak průchod mezi světěm živých a podsvětím. Z druhé strany se na svět začaly valit hordy příšer a podivuhodných stvoření, netrvalo dlouho a lidé začali s těmito bytostmi z druhé strany žít, jako by to nebylo nic neobyčejného. Ale né všechny příšery z podsvětí jsou přátelské, a tak se na světě vytvořila skupina lidí s nadpřirozenými schopnostmi s názvem Libra, která udržuje na Zemi pořádek a likviduje ty, jenž jej chtějí zničit. Do tohoto města přijede mladý fotograf Leonard Watch, který přijel hledat odpovědi na své otázky a také pomoc pro svou sestru Michellu. Tajemná bytost mu totiž dala, výměnou za zrak jeho sestry, "Vševidící oči Boha", jeho sestra totiž nechtěla, aby přišel o zrak on, a proto nabídla svůj vlastní. Krátce po svém příjezdu do New Yorku byl Leo hned uvítán v Libře a bylo mu i nabídnuto členství. Má tak možnost se dozvědět o tajmené bytosti něco více a zachránit svou sestru na dosah ruky.

Kekkai Sensen zobrazuje vybraných 12 kapitol z prvních 6 volume stejnojmenné mangy a přidává nové postavy (např. Black a White) a děj, který vyvrcholil závěrem, exkluzivním pro tuto anime serii. První epizoda adaptuje tříkapitolového pilota, zatímco každý další díl zobrazuje jednu kapitolu.

↓ Kekkai Sensen - Online ↓ 

↓ Kekkai Sensen - Download ↓
-> Ulož.to - ODKAZ 1 SK / [Yakudzuke] CZ

-> Ulož.to - EN - [HorribleSubs]
-> Animeout.xyz - EN
 
-> Torrent:
 

Zdroj: kg-portal.ru

ANIME: GANGSTA.
Ve znacích: ギャングスタ
MANGA: Gangsta.
Stav: Dokončeno (12 dílů + 1 speciál) ... 23 minut / díl
Režie: Murase Shuukou; Hatsumi Kouichi
Autor: Kohske (Kōsuke)
Studio: Manglobe
Žánry: akce, zločin, seinen, explicitní násilí, drogy, sexuální obsah, prostituce, gang, mafie, dystopie
Datum vydání: Léto 2015 (Červenec 2015 - Září 2015)

-> AP / AKICHAN / MAL / AniDB / ČSFD / IMDb / WIKI

-> GANGSTA. - Příběh
Ergastulum je město, jenž je domovem mnoha zločinců, mafiánů, násilníků a dalších organizanicí v podsvětí. Celé tohle město řídí skupina čtyř mafiánských rodin, které jsou si rovnocenné, mají každá své území a dokonce i zkorumpovaná policie je na ně krátká. Mezi tímto vším ale existují i menší skupiny, které zaujímají neutrální postoj. Jednou takovou dvojcí jsou "Handymen", malá, dvojčlenná skupina: Worick a Nicolas, kteří jsou za peníze schopni udělat cokoliv od oprav domů až k vyvraždění nechtěného gangu. Mají tak zajištěnou obživu a práce se vždy najde, dokonce i na straně policie. Do města se ale dostane skupina vrahů a s ní přijdou i sériové vraždy, které nikdo nebere na lehkou váhu, zaměřené hlavně na určitou skupinu lidí, jenž mají lepší bojové a fyzické vlastnosti než ostatní, Twilight. Se stupňujícími se útoky, strachem a panikou ve městě se musí všichni začít připravovat na válku, která už pomalu klepe na dveře a nehodlá jen tak někoho pustit.
 
Sepciální rekapitulační epizoda shrnuje události epizody 1-9 hlavní anime serie.

GANGSTA. - Online ↓
-> Animefreak.tv - EN
-> Kiss-anime.ws - EN (+ recap)

GANGSTA. - Download ↓
-> Ulož.to - CZ

-> Animeout.com - EN (+ recap)

-> Torrent:
 Zdroj: amazon.com

ANIME: Ore Monogatari!!; My Love Story!!
Ve znacích: 俺物語!!
MANGA: Ore Monogatari!!
Stav: Dokončeno (24 dílů) ... 22 minut / díl
Režie: Asaka Morio
Autor: Kawahara Kazune; Aruko
Studio: MADHOUSE
Žánry: komedie, romantika, drama, shoujo, školní prostředí, ze života,
Datum vydání: Jaro 2015 (Duben 2015 - Září 2015)


-> Ore Monogatari!! - Příběh
Gouda Takeo je obyčejný středoškolák, který tak díky svému velkému tělu ale rozhodně nevypadá a daří se mu spíše děsit ostatní. Ale jak je Takeo velký, tak má i velké srdce a pro své přátelé chce jen to nejlepší. Bohužel ale nemá moc velký úspěch u dívek, které přitahuje spíše jeho nejlepší kamarád, Sunakawa, jenž je idolem né jedné dívky. Takeo jednou pomůže mladé a pěkné dívce ve vlaku, která byla obtěžována delikventem a dal tak zrodu nové lásce. Yamato, dívka kterou zachránil, se do Takea na první pohled zamilovala a je jen na Takeovi, který nikdy neokusil lásku, aby její city opětoval a užíval si středoškolského života, plného lásky.

↓ Ore Monogatari!! - Online ↓
-> Kiss-anime.ws - EN

↓ Ore Monogatari!! - Download ↓
-> Ulož.to - CZ - ODKAZ 1

-> Animeout.com - EN

-> Torrent:
Zdroj: sentaifilmworks.com
 
ANIME: Shokugeki no Souma; Food Wars! Shokugeki no Souma 
Ve znacích: 食戟のソーマ
MANGA: Shokugeki no Souma
Stav: Dokončeno (24 dílů + 1 speciál / 25 minut) ... 25 minut / díl
Režie: Yonetani Yoshitomo
Autor: Tsukuda Yuuto; Saeki Shun; (Morisaki Yuki - recepty)
Studio: J.C. Staff
Žánry: komedie, ecchi, shounen, školní prostředí, kulinářství, jídlo a nápoje, penzion, kuchařské turnaje
Datum vydání: Jaro 2015 (Duben 2015 - Září 2015)

-> OFP / AP / AKICHAN / MAL / AniDB / ČSFD / IMDb / WIKI

-> Shokugeki no Souma - Příběh
Yukihira Souma už od malička pomáhal svému otci v jeho rodiné restauraci a skrz léta si Souma oblíbil bavit své hosty svou tvůrčí a profesionální kuchařskou dovedností. Jeho snem je pokračovat v otcově restauraci a zároveň také svého otce překonat. V jeden den se ale Soumův otec rozhodne zavřít restauraci a odjed do zahraničí, aby tak zdokonalil své schopnosti, zatímco svého syna zapsal do slavné kuchařské akademie Tootsuki, kde se rodí ti nejlepší kuchaři ze všech. Souma je sice nejdříve zklamán, ale když se dozví o složitosti absolvování této akademie a také speciálních zápasech Shokugeki, kde si studenti testují své schopnosti, shledá tuto školu místem, kde se může zdokonalit a konečně tak porazit svého otce. S novými spolužáky proto musí překonat všechny nástrahy na škole v podobě zkoušek a zápasů, aby se tak mohl před otcem objevit se zdviženou hlavou.
 
Shokugeki no Souma: Takumi no Shitamachi Gassen; Food Wars! Jump Festa 2015 Special
(Květen 2016)  Speciální epizoda spojená s 18. volume mangy Food Wars! Shokugeki no Souma.

↓ Shokugeki no Souma - Online ↓

↓ Shokugeki no Souma - Download ↓ 
-> Ooyamanekosubs.com - CZ titulky 
-> Ulož.to - CZ - ODKAZ 1 / ODKAZ 2
 
-> Animeout.com - EN (+ jump festa special 2015)

-> Torrent:

- [Clara] Shokugeki no Souma OVAs - EN (všechna OVA)
- [ToishY] Shokugeki no Souma OVAs - EN (všechna OVA)
 
“A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words.” 
- Shania Twain
 

Yohoho, Yarodomo!!

Jak se máte? Co škola či práce? A jak se Vám líbí tohle mrazivé počasí, které sem z ničeho nic přišlo? Tak, tady máte denní dávku otázek, aby jste měli na co psát komentáře. A teď už se vrátíme k našemu vykecávacímu článku tak, jako vždycky xD Nebudete tomu věřit, ale právě mě napadl nějaký tajemný zlý virus a musím vylehávat v posteli, abych se na příští týden pořádně uzdravila TT3TT ... Opravdu, strašně mě štve, když onemocním zrovna na víkend, prostě být nemocný o volnu je na nic xD Ale na druhou stranu jste pořád doma, takže můžete jíst a sledovat anime od rána do večera ... a ani bolest hlavy či celého těla mě v tom nezabrání!! xD

Ty se jednou zničíš, víš o tom?? x) Ale stejně mi nejde do hlavy, jak takové "chytré" stvoření jako ty dokázalo onemocnět x)
To je talent!! Všechno je to o načasovaní a správném výběru oblečení!! xD
Jo, takže jsi nemocná kvůli tomu, že ven do takové zimy chodíš skoro nahá, nemám pravdu?? x)
Když to řekneš takhle, tak to zní špatně TT3TT
... Máš pravdu, nezní to tak šalantně, jak jsi to řekla ty x)
Nevím, co to znamená, ale budu to brát jako lichotku xD
Ber to jak chceš, hlavně se co nejdříve uzdrav!! x)
Stejně to není fér, určitě jsi tu nemoc na mě hodil ty!! xD
Nesváděj svoje chyby na ostatní x)

Jako vždy máme v plánu se trochu více rozepsat, což znamená, že vše najdete v "Celém článku".
Zdroj: danimesub.wordpress.com

ANIME: Tonari no Seki-kun; My Neighbor Seki; Tonari no Seki-kun: The Master of Killing Time; Seki-kun: The Master of Killing Time
V znacích: となりの関くん
MANGA: Tonari no Seki-kun
Stav: Dokončeno (21 dílů) ... 7 minut / díl
Režie: Mutou Yuuji
Autor: Morishige Takuma
Studio: Shin-Ei Animation
Žánry: komedie, seinen, gag, školní prostředí, krátké epizody,
Datum vydání: Zima 2014 (Leden 2014 - Květen 2014)

-> AP / AKICHAN / MAL / AniDB / ČSFD / IMDbWIKI

-> Tonari no Seki-kun - Příběh
Rumi Yokoi je vzorná studentka, která myslí pouze na učení, její školní život se ale otočí celý vzhůru nohama, když si všimne zajímavého koníčku jejího spolužáka, jenž sedí v lavici vedle ní. Chlapec jménem Seki se totiž místo učení a dávání pozor v hodinách, zabívá hraním nejrůznějších her od vytváření nelítostné bitvy pomocí figurek Shogi, přes malý minigolf až po šťastnou rodinu robotů a mnohem víc. Yokoi, ačkoliv ví, že to není správné, se vždy ponoří do hry spolu se Sekim a často ji to dostane do problémů.
 
 Anime serie adaptuje první tři volume stejnojmenné mangy od autora Takuma Morishige.

↓ Tonari no Seki-kun - Online ↓

↓ Tonari no Seki-kun - Download ↓
-> x3m.co - SK titulky

-> Animeout.xyz - EN

-> Torrent:
- [Vivid] Tonari no Seki-kun [TV 720p + OVAs] - EN (S1 + speciály, OVA)
- [ToishY] Tonari no Seki-kun [1080P BATCH] - EN (S1 + speciály, OVA)
 

Osu, Yarodomo!!

Víte, myslím si, že tu pěkně dlouho nebylo nějaký yaoisticky zaměřený video, ne? Možná mi nebudete věřit, ale já jsem opravdu velký fanoušek yaoi, proto sem taky musím přídat něco s touto tématikou, ne? A jak jinak, než sem přidat jedno z mých (v poslední době) neoblíbenějších anime, Haikyuu!! Tohle anime není yaoi. Ale pokud jste toto anime ještě neviděli, tak se na něj rozhodně podívejte! Má zatím jednu serii o 25ti dílech a připravuje se druhá serie!!! o(≧ω≦)o Nemáte vůbec ponětí, jak strašně moc se od zjištění této zprávy snažím být klidná. Každopádně, Haikyuu!! je sportovní anime, které se soustřeďuje kolem dvou kluků, čerstvých středoškoláků, kteří hrajou volejbal. Osud je svede na jedno hřiště do jednoho týmu, ale nedá jim dobré vztahy a spolupráci mezi sebou, a tak se musí naučit snášet jeden druhého a vypěstovat si tak týmového ducha. Podle mě je to úžasné anime. Vtipné, napínavé a emotivní! Zatím jsem nepotkala člověka, kterému se tohle anime (či manga) nelíbilo.
 Zdroj: anime-planet.com

ANIME: Suki na Mono wa Suki Dakara Shou ga Nai!!; Sukisho!!; Sukisyo!!; I Like What I Like, So It Can't Be Helped!; Suki na Mono wa Suki Dakara Shouganai!!
Ve znacích: 好きなものは好きだからしょうがない!!
Stav: Dokončeno (12 dílů + OVA) ... 24 minut / díl
Režie: Ninomiya Haruka
Autor: UNiSONSHIFT (Tsutae Yuzu; SOFTPAL; Platinum Label)
Studio: Zexcs
Žánry: komedie, romatika, drama, rozdvojená osobnost, shounen ai, školní prostředí, ztráta paměti
Datum vydání: Zima 2005 (Leden 2005 - Březen 2005)

-> AP / AKICHAN / MAL / AniDB / ČSFD / IMDb / WIKI

-> Suki na Mono wa Suki Dakara Shou ga Nai!! - Příběh
Hashiba Sora je mladý středoškolák, který se právě vrátil z nemocnice zpět do školy. Po té, co se mu nešťastnou náhodou podařilo vypadnout z okna, ztratil všechny své vzpomínky na dětství a je pro něj nesmírně těžké si nějaké vybavit. V den jeho návratu se setká se svým novým spolubydlícím, který má být údajně jeho přítelem z dětství, Fujimorim Sunao. Ale hned od začátku si nepadnou do oka a začnou se hádat. Jejich vztah se ještě více zkomplikuje, když se Sora jednu noc setká s Ranem, druhou osobností Sunaa, který je z nějakého důvodu do Sory zamilovaný. Nebo spíše do jeho druhé poloviny, která v něm sídlí. Sora tak nemá navybranou a musí si vzpomenout na svou minulost, aby odhalil všechny záhady a mohl se tak všemu postavit čelem.
 
Suki na Mono wa Suki Dakara Shou ga Nai!!: Onsen ni Ikou!;
I Like What I Like, So It Can't Be Helped!: Let's Go to a Hot Spring
-> AP / MAL  (Září 2005) ... 25 minut
Speciální nevysílaná epizoda vydaná na DVD.
 
↓ Suki na Mono wa Suki Dakara Shou ga Nai!! - Online ↓

↓ Suki na Mono wa Suki Dakara Shou ga Nai!! - Download ↓
-> Zettaidoupe.webgarden.cz - CZ titulky
-> Ulož.to - CZ - ODKAZ 1 / [Sakura5] /

-> Ulož.to - EN

-> Torrent:
- Sukisho! [H.265, AAC] - EN (+OVA)
 Zdroj: aminoapps.com

ANIME: Aoharu x Kikanjuu; Aoharu x Machinegun
Ve znacích: 青春×機関銃
MANGA: Aoharu x Kikanjuu
Stav: Dokončeno (12 dílů + OVA) ... 24 minut
Režie: Nakano Hideaki
Autor: NAOE
Studio: Brain's Base
Žánry: akce, komedie, drama, crossdressing, survival games, shounen, násilí, airsoft, sportovní
Datum vydání: Léto 2015 (Červenec 2015 - Září 2015)

-> OFP / AP / AKICHAN  / MAL / AniDB / ČSFD / IMDB / WIKI

-> Aoharu x Kikanjuu - Příběh
Hotaru Tachibana je silná dívka, která se drží své spravedlnosti a tvrdou rokou vykonová své povinnosti jakožto prezident studentské rady. Protože ale svým vzhledem a chováním připomíná chlapce, je za něj velmi často považována. Když se jednou rozhodne pomstít za svou nejlepší kamarádku Kaede a vydá se do hostitelského klubu, setká se s Masamunem Matsuokou, který ji nevědomky, že je dívka, vyzve k přátelskému zápasu s hracími pistolemi. Tachibaně se ale podaří vytvořit si velký dluh v klubu za všechny rozbité věci a musí si ho odpracovat. Proto ji Masumene nabídne místo v jeho týmu, kam mají dívky zakázaný vstup. Aby mohla Tachibana splatit svůj dluh, musí své skutečné pohlaví udržet tajemstvím a získat si náklonost druhého člena týmu, mangaky ero-mangy a Masamuneho přítele z dětství, Yukimuru Tooru. A kdo ví, třeba se ji tyhle "hry o přežití" začnou líbit.
 
Aoharu x Kikanjuu: Kemono-tachi no Senjou da na!; Aoharu x Machine Gun: Battlefield of Beasts!
青春×機関銃 獣たちの戦場だなっ!
 
-> AP / MAL (Prosinec 2015) ... 24 minut
 
Nevysílaná speciální 13. epizoda spojená s 6. BD/DVD volume.

↓ Aoharu x Kikanjuu - Online ↓ 
-> Chia-anime.tv - EN (+ OVA)
-> Animefreak.tv - EN (+ OVA)
 -> Kiss-anime.ws - EN (+ OVA)

↓ Aoharu x Kikanjuu - Download ↓
-> Animeout.com - EN
-> Ulož.to - EN

-> Torrent:
- Quintus Horatius Flaccus
 
 
Yo, Yarodomo!!

Už je to opravdu dlouho, co jsme se ovzali. Řekla bych, že tak víc jak týden určitě, nemám pravdu? Rozhodně mě to docela štve, protože se teď nemůžu věnovat blogu tolik, kolik bych chtěla a Goshi-sama. To je případ sám o sobě. Nechci nic naznačovat nebo tak, ale mohl by se víc snažit sem občas přidat nějaký ten článek! Přece jen má právě teď mnohem více čásu, tak aby to tu celé jen tak nestálo TT3TT
Hej, neházej všechnu vinu na mě!!
Gomen, ale tak jsem to opravdu nemyslela, Goshi-sama.
Jen aby, tomuhle tvýmu falešnýmu úsměvu by člověk neměl věřit!
Mluvíš o mém dokonalém úsměvu, který všechny obelstí? Nyahahaha!! Kromě tebe, nechápu proč?
Možná proto, že tě znám až moc dobře.Škoda jen, že to dokážu poznat ve všech případech.
Poznáš, když myslím na yaoi?? */////*
Bohužel, to jedno z nejjednoduších uhodnout.
Whaaa, to není fér!! Já tvoje myšlenky číst neumím!! >////<
Ani nemusíš umět- Snažím se ti všechny dát jasně. Ty jsi jen příliš nechápavý tvor. Slušně řečeno x)
Pche, všechno svádíš na mě TT3TT
Protože většina věcí je tvoje vina.
T-to ... nemůžu popřít ... TT/////TT

Ale to nechme být. Chtěla bych se tu teď všem omluvit za naši neaktivitu. Z jedné části to bylo způsobeno výpadkem wi-fi u nás doma, takže jsem nějakou dobu byla odkázána na internet, který můžete chytit na wi-fi někde venku, u dvěří nějaké hospody, kavárny nebo KFC. Povedlo se mi sice napsat pár článků, ale bylo jich naprosté minumum. Vlastně stejné množství, jako vydáváme teď, i když už je wi-fi zase zpátky. Když o tom tak přemýšlím. S další částí za to může práce, která také ukořisťuje určitý podíl času. V neposlední řadě za to může taky stres, který pomalu sbírám, zatímco se chystám na vysokou toto pondělí. A ještě nesmím zapomenout, že teď pracuju na autoškole, Kamaru se začíná učit řídit, takže se radši všichni držte doma či hodně daleko od silnic. Nesnážím se tu vymlouvat, jen Vám chci dát vědět, co a jak se teď tady u nás děje. Goshi-sama má taky práci se svou školou, navíc i s prací, se kterou jezdí pořád do zahraničí, takže také nemá moc času na náš blog. Je to zajímavé, jak je to všechno jinačí, když vylezete ze střední. A bohužel, tohle všechno bude pokračovat, přidá se k tomu teda také škola z moji strany, a pak už nebude čas vůbec na nic TT^TT
 
 Zdroj: anime-store.fr

MANGA: Blue Sky Complex
Ve znacích: ブルースカイコンプレックス
Stav: Vychází (6 volume, 31 kapitol +)
Autor: Ichikawa Kei (Hyakkei)
Vydavatelství: Tokyo Mangasha
Žánry: romatika, drama, školní prostředí, ze života, YAOI
Datum vydání: Září 2013 - ???
 
-> AP / AKICHAN / MAL / BU

-> Blue Sky Complex - Příběh
Narasaki pochází z velké rodiny a jeho dva malí bratři mu nenechají chvilku klidu. Proto touží po chvíli a místě, kde by si mohl v klidu sednou, relaxovat a třeba i číst nějakou knihu. Jednou ho ve škole přemluví učitel, aby nachvíli vzal ve školní knihovně roli recepčního a zároveň také dohlédl na delikventa Terashimu, který začal v knihově trávit také čas. Jak se spolu setkávají v knihově, začnou se spolu více sbližovat a jejich vztah začne pomalu ale jistě vzkvétat.

↓ Blue Sky Complex - Online Read ↓
-> Fanfox.net - EN
-> Mangago.me - EN
-> Mangadex.org - EN

 Zdroj: zerochan.net
 
MANGA: Samurai Champloo 
Ve znacích: サムライチャンプルー
ANIME: Samurai Champloo 
Stav: Ukončeno (2 volume, 10 kapitol) 
Autor: Gotsubo Masaru; manglobe 
Vydavatelství (magazín): Kadokawa Shoten (Shounen Ace)  
Žánry: akce, dobrodružné, drama, komedie, historické, feudální japonsko, samurajové, shounen, bojová umění 
Datum vydání: Leden 2004 - Září 2004

-> AP / AKICHAN / MAL / BU / WIKI

-> Samurai Champloo - Příběh
Mugen je násilný bojovník, který má svůj vlastní divoký bojový styl, zatímco Jin je toulavý samurai, jenž je dobře vychovaný, klidné a spořádané povahy a stejně silný jako Mugen. Oba dva jsou naprosto odlišní, stanou se nepřáteli a chcou mezi sebou uskutečnit velký boj na život a na smrt. Setkají se ale s mladou dívkou Fuu, obyčejnou číšnicí, která je přesvědčí, aby jí pomohli najít samuraie, který voní po slunečnicích. Společně tak cestují od vesnice k vesnici a dostávají se do nebezpečných a vtipných situací kdekoliv, kde se zastaví.
 
Děj je zařazen do období Edo (období Tokugawa) mezi lety1603–1868.
Manga obsahuje nové příběhy Mugena, Jina a Fuu, odlišné od anime serie.

↓ Samurai Champloo - Online Read ↓
-> Mangago.me - EN
-> Mangadex.org - EN
 Zdroj: wwlyna.wordpress.com
 
MANGA: Sakamichi no Apollon; Kids on the Slope
Ve znacích: 坂道のアポロン
ANIME: Sakamichi no Apollon
Stav: Dokončeno (9 volume, 45 kapitol + EXTRA 6 kapitol) + BONUS (1 volume, 5 kapitol)
Autor: Kodama Yuki
Vydavatelství (magazín): Shogakukan (Flowers)
Žánry: drama, školní prostředí, romatika, ze života, dospívání, hudba, josei, historické
Datum vydání: Září 2007 - Leden 2012

-> OFP / AP / AKICHAN / MAL / BU / WIKI

-> Sakamichi no Apollon - Příběh
Kaoru Nishimi se musel kvůli práci svého otce přestěhovat na Kyushu, kde žije s příbuznými. Jeho noví spolužáci k němu ale jsou nepřátelští kvůli jeho původu, a tak se Kaoru rozhodl odejít ze třídy, kde mu nebylo dobře. Své útočiště se snažil najít na střeše školy, tam ale potká rebelského studenta, který se velmi často dostává do bitek, Sentara Kawabuchiho. Oba dva se spřátelí díky hudbě, přesněji jazzu, který je Sentarovou velkou vášní a Kaoru, jakožto zkušený pianista, se rozhodne jazz také vyzkoušet. V jejich hraní je podporuje i jejich spolužačka Ritsuko, vše se ale začne zamotávat, když si Kaoru vyvine city pro Ritsuko a Sentaro pozná lásku na první pohled.
 
Extra příběhy:
    TANEO (volume 1)
    Interchange (volume 2)
    Bug Concerto (volume 3)
    Elevator Child (volume 4)
    Ceiling Girl (volume 5)
    The Night Watchman (volume 6)
 
Sakamichi no Apollon: Bonus Track; Kids on the Slope: Bonus Track
坂道のアポロン BONUS TRACK
-> AP / AKICHAN / MAL / BU  (Březen 2012 - Červenec 2012)
 
Pět krátkých kapitol, který popisuje další osudy postav:
1. Junichi a Yurika po té, co se Junichi odstěhuje do Tokya
2. Krátký příbšj o Koutovi, Ritsuko and muži, který zvedl telefon, když Kaoru volal Ritsuko
3. Tsutomu Murae (otec Ritsuko) a jak našel svou cestu k Jazzu
4. Sentarou Kawabuchi a jak našel své odhodlání
5. After story ...
 
↓ Sakamichi no Apollon - Online Read ↓
-> Fanfox.net - EN + EXTRA, BONUS + FANBOOK
-> Mangapark.com - EN + EXTRA, BONUS + FANBOOK
-> Mangadex.org - EN + EXTRA, BONUS + FANBOOK

Yoho, Yarodomo!!

Přináším Vám odkazy na dalšího úžasného devina!! :3 Určitě moc dobře víte, jak ráda procházím Deviantart a kolik různých devinů jsem Vám tu už ukázala, nemám pravdu? Nemám v plánu s tím přestat a pořád Vás s tím budu otravovat, jelikož tam venku ... existuje opravdu nespočetné množství úžasných umělců, kteří čekají na to, až je svět objeví :3 Proto jsem ráda, že jsem začala tyhle články dělat a mohla tak rozšířit jejich práce mezi více lidí, respektive mezi každého, kdo je ochotný si moje články plné planého kecání přečíst xD Vím, že nedokážu napsat poutavé a záživné články jako třeba ostatní blogeři, ale i tak doufám, že tyhle dětské články plné nesmyslů a kecání jednoho náctiletého člověka aspoň někdo z Vás čte, a co víc, snad ho i trochu pobaví *^* Není to sice žádná novinka, ale zase jsem se tak trochu vzdálila od původního smyslu tohoto článku, takže se k němu radši zase začnu vracet xD

Chci Vám ukázat tohoto umělce, jenž má naprosto úžasný a pohádkový styl kreslení *////* Věřte mi, když se podíváte na jeho tvorbu, hned se Vám do paměti vlije spousta vzpomínek na pohádky a příběhy, které Vám jako malým capartům vypřávěli prarodiče a rodiče. Jeho kresby mě připomínají dobu, kdy nám se sestrou vyprávěl náš děda známé pohádky a nejrůznější příběhy. Byl opravdu skvělý vypravěč a dokázal vyprávět natolik poutavě, jako by celý ten příběh nebo pohádku sám zažil :3 To je taky jeden z důvodů, proč Vám chci tohohle umělce ukázat. Jeho tvorba se Vám určitě zalíbí a vzpomente se na své dětství nebo minimálně na všechny pohádky, co jste za život slyšeli xD Kdo ne, tak nemá žádné dobré vzpomínky na dětství jako Goshi-sama. Se mu to teď snažím vynahradit a říkám mu nejrůznější příběhy, které jsem slyšela ... né že by z mé ochoty a námahy byl nadšený xD
O čem to mluvíš, to já tě tady ochotně poslouchám x) Navíc mě to baví, poslouchat tvoje zmatené příběhy x)
Nejsou zmatené, jen občas na něco zapomenu, tak to musím upřesnist >////<
Jasný, jasný, já to chapu x)

V "Celém článku" najdete obrázky na ukázku a samozřejmě informace a odkazy.
- Jules Verne
 
 
Yohoho! Yarodomo!!

Chtělo by to konečně nějaký článek. Nějaký pořádný článek, který Vám bude třeba pro změnu trochu užitečný. Začala jsem s články s recepty, ale tak nějak jsem si uvědomila, že od všech receptů mám jen konečnou fotku, kterou dávám na instagram a příležitostně na "fejs". Proto jsem se rozhodla, že všechny recepty udělám ještě jednou a zkusím nafotit něco trochu víc, než jen konečný výsledek. U článku s Pocky jsem měla tolik fotek jen díky tomu, že fotila moje sestra, která když dostane do ruky foťák, tak pak máte paměť plnou fotek všeho, co jen vidíte kolem sebe. Jsem za to ráda, aspoň jsem byla schopná dát do článku více fotek. Teď tu ale mám pár receptů, k některým nemám vůbec žádnou fotku a přijde mi to neuvěřitelně chudé, proto budete ještě muset chvíli počkat. U některých receptů je přece jen lepší, když tam máte nějakou fotku postupu. I když, možná je to zbytečný. Ono přece jen, každý si to pak udělá podle sebe. Ale když už to sem dávám, tak to chce i nějakou obrázkovou dokumentaci. Nebyla bych to já, kdybych nebojovala s maximálním počtem znaků v jednom článku!!

Tenhle článek ale není o jídle, nemám pravdu?
Eh, o jídle může být naprosto cokoliv a kdykoliv!!
S tvou přítomností o tom rozhodně nepochybuju.
Včera jsem přemýšlela, že bych zkusila jeden zajímavý recept. Budeš koukat a zbožňovat!
V té fázi se momentálně již nacházím.
Huh?? Vždyť ani nevíš, co je to za recept?
Nemám v plánu něco měnit jen kvůli nějakému receptu.
Wha?? Každopádně, doufám, že ti bude chutnat!
Jestli mi nedáš sníst nějaký kus papíru s receptem, tak určitě ano.
To by byl moc dobrej vtip. Počkám s tím na Apríla. Nechám ti v kuchyni na stole kuchařku se vzkazem: "Oběd máš na straně 24!".
Tak to nezapomeň počítat s možnými následky x)

Radši se vrátíme k původnímu tématu a tím je užitečnost tohoto článku. Zmiňovala jsem se o tom hned na začátku, že chci napsat konečně nějaký užitečný článek. A to by měl být právě tenhle. Chci říct, recepty jsou podle mě také hodně užitečné, ale tak trochu musím říct, že je na nic je sem dávat. Přece jen, všechno můžete dávno najít na internetu a já nejsem tak zběhlej člověk, abych začala vytvářet a vymýšlet mé vlastní recepty.
Ty bys to radši ani neměla zkoušet pro své vlastní zdraví a všech v okolí -_-"
Tenhle článek by měl být užitečný trochu z jiné stránky. Možná si někteří z Vás pamatují nebo aspoň matně vybavují, že jsem se tu několika řádky zmiňovala o školním roce, který právě začíná. Hlavně ve spojistosti s přípravami na maturitu pro letošní maturující ročníky. Slibovala jsem Vám, že sem přidám své přípravy povinné četby k maturitě, kterou jsou úspěšně přemohla. Určitě se pořád jen opakuju, ale někdy je těžké udělat si takové přípravy, když nevíte, co v nich má být. Proto Vám všem chci nabídnout své přípravy na dvacet knížek, které jsem si vybrala k maturitě, a protože seznamy knih na školách bývají podobné, tak jsem si naprosto jistá, že aspoň některé knížky budete mít vybrané stejně. Nejsou to sice nějaké světoborné přípravy, ale mě k maturitě naprosto stačily. Dokonce je tam i spousta informací, které po Vás u maturity chtít nebudou a můžete to tak ještě více pročistit.

A nebo si z nich nemusíte brát vůbec žádný příklad. A tenhle článek ignorovat a přeskočit.
 
Yohohoho, Yarodomo!

Vítejte u první lekce vaření s Kamaru!!  Huh, trochu to přeháním, neměla bych takhle mluvit. Chtěla jsem říct, že se Vám chystám ukázat jeden z mých oblíbených receptů, který podle mě ocení všichni milovníci japonských sladkostí. Nejsem sice žádný expert, co se týče kuchyně. Taky by mě tam nikdo neměl nikdy v životě pustit. Ale na druhou stranu, protože mám strašně moc ráda jídlo, tak v ní trávím velkou část mého života a nehodlám s tím hned tak přestat. A jelikož mám pár jednoduchých receptů, které nepotřebují žádné speciální schopnosti světového šéfkuchaře, tak se tu o ně s Vámi podělím. Ve většině přápadů to budou recepty na různé sladké (koláče, sušenky, tyčinky ...), ale přidám také něco slaného, protože tu určitě je pár lidí jako Goshi-sama, kteří o sladkém nechtějí ani slyšet.

Teď se ale konečně pustíme do tohoto receptu. Když už jsem naznačila, že tenhle recept si oblíbí hlavně milovníci japonských sladkostí, tak už Vám pravděpodobně došlo nebo aspoň máte nějakou představu o tom, co to vlastně bude (když pomineme název článku, který Vám tuto informaci nemilosrdně vyzradil). Je to recept na jednu z nejznámějších a nejrozšířenějších sladkostí, které může člověk znát. Jedna se o sladkost zvanou "Pocky". Když už jsem v tom, tak tenhle článek vznikl na základě "pocky game", kterou jsme hráli s Goshim-sama v jednom z předešlých článků. Pro ty, co by chtěli vědět, jak to vypadalo, tak jsme našli jeden takovej >gif< na tumblru, který vystihuje naši hru opravdu dokonale. Pocky jsou vlastně tyčinky namočené v čokoládě. Takový je základ, ale existuje spousta druhů čokolády (mléčná, hořká, bílá, jahodová ...) a stejně tak můžete tyčinky čímkoliv ozdobit (namočit v oříškách, ozdobit proužkami jiné čokolády, posypat cukrovými ozdobami ...). V tvorbě této japonské sladkosti se opravdu meze nekladou, stačí jen upustit uzdu Vaši představivosti a můžete mít Pocky jako nikdo jiný.

Než se zase bude pokračovat, chci se omluvit za naši neaktivnost jak tady na blogu, tak i u naší Posádky. Bohužel, ještě pořád jsme nevyřešili zradu internetu a pravděpodobně to ještě nějaký čas potrvá. Každopádně, jsou zlaté chvíle, kdy někde chytneme wifi, takže se budeme snažit aspoň občas něco přidat.