Daniel Landa

Autor: || Zveřejněno: 9.5.13

Zdroj: Kultura.idnes.cz

-> Oficiální stránky: Daniel-landa.cz


Něco z historie a o jeho hudebním stylu:
-> Narodil se 4. 11. 1968 v Praze. Oženil se s Mirjam Müller, která je původem z Německa a má sní tři dcery (Anastazii a dvojčata Roxanu a Rozalii)
-> Je to rockový zpěvák, příležitostný herec a kromě zpěvu také hudbu skládá společně s texty. Mimo hudbu a co se hraní týče, je také automobilový závodník.
-> Hrál v českých filmech, německém seriálu a účinkoval také ve filmech své ženy, "Kvaska" (2006) a "Tacho" (2010). Kromě toho hrál také v divadle, muzikálech ("Krysař", "Tajemství", "Dracula" ...). Hrál i ve hře "Tajemství Zlatého draka".

-> V roce 1987 založil společně s hercem Davidem Matáskem kapelu Orlík. Tato skupina vydala dvě CD, první se jmenovala "Oi!", která si získala mnoho posluchačů, ale zároveň i odpůrců kvůli rasistickým textům. Po vydání druhého CD "Demise" se skupina rozpadla.

-> Po rozpadu skupiny se vydal na sólovou dráhu, kterou začal vydáním CD "Valčík" roku 1992. Po té vyšlo několik dalších CD následované výběrovým CD "Best of Landa" roku 2000. Obdržel nespočet zlatých a platinových desek. Pořádal také truné jako například: "Vltava Tour" nebo "Bouře", která vyšla také na CD a DVD. Pposlední turné, které absolvoval bylo turné "Vozová hradba" a "Dilema pyrotechnika".

-> Koncem roku 2012 skončil se svou hudební kariérou, začal si říkat "kozelník Žito 44" a Stanovil si sedm "kejklí, cílů, které chce splnit. Na hudbu však nezapoměl a jeden z jeho cílů je uspořádat koncert pro sto tisíc lidí.

-> CD, které vydal:
- Valčík
- Chcíplí dobrý víly
- Krysař (záznam stejnomeného muzikálu na CD)
- Pozdrav z Fronty
- Smrtihlav
- Konec
- Best of Landa
- 9mm argumentů
- Krysař (dirty muzíkál "Krysař")
- Vltava Tour
- Best of Landa 2
- Neofolk
- Večer s písní Karla Kryla pro český národ
- Tajemství (záznam stejnojmenného muzikálu na CD)
- Bouře (vyšla jako koncert na DVD nebo na dvou CD)
- Kvaska (hudba ke stejnojmennému filmu)
- Touha (soundtrack ke stejnojmennému muzikálu)
- Nigredo
- Tacho (soundtrack ke stejnojmennému filmu)
- Československo Tour 2008 (záznam na CD a DVD)
- Vozová hradba Daniel Landa tour 2011 (záznam na CD a DVD)

-> S orlíkem vydal:
- Oi!
- Demise

Zdroj: Blesk.cz
Zdroje:

Baka Kamaru xD

Mohlo by se Vám líbit

Žádné komentáře

Děkujeme za tvou odezvu!!