Daft Punk

Autor: || Zveřejněno: 9.5.13

Zdroj: Newnownext.com

-> Oficiální stránky: Daftpunk.com


Něco málo z historie a o jejich hudebním stylu:
-> Je to franouzká skupina o dvou členech. Založili ji a stále v ní zůstavají Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter.
-> Chodili spolu do školy, kde se seznámili a později začali vydávat svá první dema. Spojili se s kytaristou Laurent Brancowitz a vytvořili tak rockové trio s názvem "Darlin' ". Avšak nebyli se svou hudbou spokojení a tak se rozešli a Honem-Christo a Bangalter zakládají "Daft Punk".

-> V roce 1996 podepisují smlouvu s Virgin Records a poté, roku 1997 vydávají své první CD "Homework". Které se hned chytlo tančeních klubech. Roku 2001 vydali své druhé CD s názvem "Discovery" se kterým se umístili hned druzí v britské hitparádě. V roce 2005 vydali další CD "Human After All", které ale nesklidilo takový úspěch jako první dvě.

-> Dále vydali CD "Alive 2007" se zázamem s jejich turné Alive 2007 Tour. Daft Punk také nahrálo sountracky k filmu TRON: Legacy, které pak vydali na jejich dalším CD "Random Access Memories".

-> Skupina Daft Punk je známa pro svůj vzhled "robotů". Nosí masky robotů a Thomas Bangalter to vysvetluje takhle: "Nechtěli jsme se stát roboty. Byl to incident ve studiu. Pracovali jsme na sampleru a přesně v 9:09 ráno 9. září 1999, to vybuchlo. Když se nám vrátilo vědomí, zjistili jsme, že jsme se stali roboty." Ve skutečnosti je to prý ale hlavně kvůli tomu, že jsou stydlivý :D

-> Hrají elektronickou hudbu a řadí se do žánrů techno, house, acid house a dalších electro stylů.

-> CD, která vydali:
- Homework
- Discovery
- Human After All
- Random Acess Memories (TRON: Legacy)

-> Vydali také:
- Daft Club
- Musique Vol. 1
- Human After All Remixes Limited Edition
- TRON: Legacy

Členové (zakládající a současní):
-> Guy-Manuel de Homem-Christo
-> Thomas Bangalter

Zdroj: Last.fm
Zdroje:
Baka Kamaru xD

Mohlo by se Vám líbit

Žádné komentáře

Děkujeme za tvou odezvu!!