The Crooked Man | Hry

Autor: || Zveřejněno: 2.8.13


Tvůrce:
Uri, Wolf RPG Editor

Příbeh:
První hra se serie The Strange Man.
Příběh sleduje 26ti letého Davida Hoovera. Rozhodne se přestěhovat do nového bytu zrovna ve chvíli, kdy prožívá nejtěžší období svého života. Ale v novém bytě se mu přihodí pár zvláštních událostí, když se však zeptá na bývalého vlastníka, dozví se o něm jen velice málo. Ze zvláštního důvodu se však David vydává hledat tohoto neznámého muže, jen aby se setkal s několika lidmi, jenž mají ve svém životě podobné potíže, kterými prochází i on.

Žánr:
horor, dobrodružný, psychologický

Download:

↓ Můj názor ↓
Neumím psát recenze ani cokoliv, co by se tomu aspoň trochu podobalo. Tohle je vlastně můj první pokus o napsání něčeho, co by se tomu aspoň trochu mohlo podobat. Vím, že z toho nakonec výjde jeden velký nesmysl, ale co ... aspoň vyzkouším něco nového >////< ... Rozhodla jsem se, že v "Celém článku" sepíšu příběh této hry tak trochu více podrobněji, protože mě neuvěřitelně zaujal. Jedná se o opravdu velmi zajímavou hru s hororovou atmosférou, která je protkaná občasným humorem. Zajímavý příběh o mladém muži, který prochází v životě hned několika těžkými obdobími, jenž se k němu stále vrací jako noční můry. Hra má několik děsivých okamžíků, ale jinak se jedná o klidnou hru s "creepy" atmosférou, která se Vám dokáže dostat pod kůži.

V "celém článku" se trochu více rozepíšu o celém příběhu, nebude to nic speciálního, ale zbytek článku bude jeden velký spoiler, takže ... kdo hru ještě nehrál a zaujala ho, rozhodně si ji předtím, než budete pokračovat ve čtení, jděte nejdříve prožít na vlastní kůži. Nebudete litovat!! *////*



Tahle básnička je vlastně hlavní pointa příběhu. Celý přiběh je vlastně o tom, jak David poznává "Crooked Man" (nehctějte po mě ať píšu "Pokřiveného muže" TT////TT). Poznává jeho život, jeho potíže v životě, které se shodou okolností velmi podobají těm jeho.

Ovládání:
Hra se ovládá klasicky šipkami na kávesnici, enter pro interakci s objekty a myslím, že to byla klávesa x nebo 0 pro otevření menu. Shift nebo ctrl se dá použít pro běh. Doufám, že si ovládání pamatuju dobře, je to stejné jako v každé RPG hře, pokud něco nefunguje, tak jednoduše pomačkejte všechna písmena na klávesnici a nakonec něco bude fungovat >///<

Příběh:
Hra je rozděla do několika "dílů, fází" (anglicky "Stage").

1. Stage - Sissi
Během svého pátrání po bývalém vlastníkovi bytu se v hotelu setká s mladou dívkou jménem Sissi, která hledá krabičku, jenž dostala od svého přítele před tím, než ji opustil. Je pro ni opravdu velmi důležitá, ale chodit v noci po hotelu o samotě je pro mladou dívku nebezpečné, proto se David nabídne, že ji krabičku najde a přinese. Zjistí, že klíč k ní našel už ve svém bytě, ale mlčí o tom. V tomto hotelu se poprvé setká s postavou "Crooked Man", který ho potom začne pronásledovat na každém kroku. Když se mu konečně podaří podivné bytosti zbavit, setká se venku se Sissi, kde ji předá její cený majetek.

A zde se nachází první možnost rozhodnutí:

Za prvé: Řeknete Sissi, aby přestala brečet. Toto rozhodnutí Vás dovede k prvnímu "Bad Endingu". Sissi chytne "Crooked Man" a vtáhne ji zpět do hotelu, kde ji zabije. Bad End "What a Sissi"

Za druhé: "Co je špatného na tom být slaboch?". Sissi se nic nestane, rozloučí se a slíbí si, že se setkají znovu.
Dozvíme se o prvním těžkém období Davidovi minulosti - Shirley, jeho bývalé přítelkyni.

"Bad End" a "Good End"

2. Stage - D.
Ve druhé části se objeví ve staré právnické škole. David zde hledá informace o "Crooked Man" a při hledání klíčů narazí na zrzavého mladíka, který se mu představi jako "D." ... (vůbec mu to nepřijde divné navzdroy tomu, že ta škola se už dávno nepoužívá ...). Když se David dozví, že ho "Crooked Man" pronásledoval z hotelu (navzdory tomu, že je vzdálen několik desítek kilometrů od školy a David jel autem. Nejspíš se umí teleportovat, příšera jedna ...), chce varovat D., aby si na něj dával pozor. Davidovi se podaří D. zachránit před "Crooked Man", ale D. objeví u Davida kus papíru z deníku, který David našel v jedné z místnosti. Zde píše profesor Andrew o žákovi, který je podle něj jen snílkem a nikdy se nestane právníkem. David se dozví, že "žákem" je zrovna D. (a od toho je taky taky ta zkratka - D. -> Dreamer (Snílek)) ... a D. se dostane do deprese a začne si říkat, že je budižkničemu, nic nedokáže, že už několikrát neudělal testy ... že prostě nemá na to, splnit si svůj sen a stát se právníkem.

A zde se může opět změnit příběh podle Vašeho rozhodnutí:

Za prvé: "Nikdy nevzdávej sůj sen" ... D. se na Davida naštve, že nic neví. Že nemá ponětí jaký to je, přijít o svůj sen. D. pak ze vzteku Davida zabije a chce odejít. U dveří však potka "Crooked Man" a ten ho zabije. "Crooked Man" pak přijde k umírajícímu Davidovi a říká mu, že D. zabil David a ne on. Bad End "Never, never give up."

Za druhé: "Takovej je život." ... David mu pak řekne o svém nepodařeném snu. Chtěl být pilotem, ale navzdory tomu, že školu zvládal dobře, se jim nemohl stát, protože je barvoslepý. Snažil se to tajit, ale přišlo se na to. D. a David se dostanou ze staré školy a slíbí si, že se zas jednou sejdou.

"Good End" a "D."

3. Stage - Fluffy
Ve třetí části se objeví ve staré nemocnici. Tady potká malého chlapce, který tu čeká na svou mámu, než si vyřídí své povinosti a vrátí se pro něj. (Ne, vůbec mu nepřijde divný, že by nějaká matka nechala svého syna čekat ve staré, už dlouho nepouživané nemocnici a ještě k tomu uprostěd noci ...). David chce odvést Fluffyho na policii, ale Fluffy odmítá a chce čekat na svou mámu. Davidovi tak nezbyde nic jinýho, než se o Fluffyho postarat, dokud se jeho máma neobjeví. Když procházejí nemocnicí a David se zase snaží najít něco o bývalém majiteli jeho bytu, objeví se před nimi "Crooked Man". David se, společně s Fluffym, snaží uniknout a dostanou se až na střechu. Davidovi se podaří "Crooked Mana" shodit ze střechy dolů. Fluffy se však najednou začne chovat divně. Začne mluvit o tom, že ho jeho matka nemá ráda, a proto se pro něj nevrací. Rozhodne se jít na policii, ale sám bez Davida. Potom se rozběhne a zmizí. Na Davida pak dopadne jakási temná chvilka. Rozhodne se, že je to všechno k ničemu a jde pryč. Když však dojde až k hlavní dveřím nemocnice, uslyší pláč ženy. S vědomím, že je to Fluffyho matka ji začne hledat, ale místo Fluffyho matky najde svou vlastní. Přijde mu to zvláštní, protože jeho matka je nemocná a leží v nemocnici.

Zde se dozvíme o dalším těžkém období jeho minulosti. Jeho matka, z důvodu své nemoci, Davida nepoznávala a David se ji proto zřekl jako své rodiny.

Fluffy potom, co ho David zachrání před "Crooked Manem".
4. Stage - Paul
A pak přichází na scénu Davidův nejlepší kamarád Paul. Snaží se mu celou dobu dovolat, a když se mu to konečně podaří, tak uslyší jen, že má Davida nechat na pokoji. To Paulovi ale nedá a musí se hned vydat za ním. S Paulem se rozhodne jít ještě i Marion (myslím, že to je Paulova žena ??). Když ale dorazí do nemocnice, kde čirou náhodou potká Sissi, D. a taky Fluffyho, kteří mu říkají, že David potřebuje jeho pomoc. Než se ale dostanou na střechu, tak si Paul uvědomí, že Marion ani jednoho z nich neviděla. Pro jistotu ji pošle zpět do bezpečí do auta a sám se vydá za Davidem. Potká jej na střeše se zbraní u hlavy. Když k němu přijde blíž, uvidí, že mu ruce drží "Crooked Man". Říká, že to on je "Crooked Man" a jeho život je stejně "pokroucený".

A zde jsou zase možností, jak se může příbeh vyvinout:

Za prvné: Paul se pokusí Davida přemluvit, to však nezabere. Protože nemá rád svůj strašný a "pokřivený" život, který je stejýá jako samotného "Crooked Man" a zastřelí se. Bad End "Goodbye, my friend."

Za druhé: Paul se pokusí sebrat Davidovi zbraň, nakonec je však sám postřelen. Davida se však snaží utěšit, že za nic nemůže, že to není jeho vina. Jenže potom, co přijde k sobě a uvidí mrtvého Paula, rozhodne se zastřelit i sebe. Bad End "It's not your fault, David."

Za třetí: Paul se pokusí do Davida vmlátit nějaký rozum. (Velmi důležitá a srdcervoucí scéna, která ... mě neuvěřitelně rozesmála). Povede se mu zbavit Davida vlivu "Crooked Man", a dozví se o všech problémech, kterými si David za ten den prošel. Když se však zmíní o Sissi a D., David nemůže uvěřit tomu, že by je mohl potkat. Nakonec se dozvídají, že všechny tři postavy, se kterými se David setkal, jsou vlastně součásti minulosti samotného "Crooked Man". Zde se poprvé zmiňuje o podobnosti mezi jejich životy. Potíže s láskou, nesplněný sen, problémy s rodinou.

David, kde ho "ovládá" "Crooked Man" a Bad End "Goodbye, my friend."

Poslední část:
David se vydává do domu "Crooked Mana". Zjistil, že jeho pravé jméno je "Duke McGahan". Nakonec se Davidovi podaří "Crooked Mana",ducha Dukeho, porazit. A když vyleze na půdu, uvidí tam oběšeného Dukeho, který už nemohl vydžet svůj život a snažil se, aby David nakonec nedopadl stejně, jako on.

Příběh končí:
David se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Aby dal dopořádku vztah se svou matkou, navštíví ji v nemocnici. Ta musí však podstoupit těžkou operaci, na kterou je ovšem příliš slabá a potom, co ji David zase navštíví a usmíří se spolu, zemře. Vv posledních okamžicích však byla šťastná a to Davidovi stačilo. Když pak sedí s kamarády, Paulem a Marion, u nich doma, přivede Marion jeho bývalou přítelkyni Shirley, která se chce k Davidovi vrátit a usmířit se sním.

Dukeho hrob a kostra.

↓ Čas na nějaký velmi "srozumitelný" závěr xD ↓
Naprosto úžasná hra s velmi zajímavým příběhem, který mě neuvěřitelně fascinuje. Kromě toho, že David je neuvěřitelně pohlednej chlápek *////* ... Velmi se mi líbilo, jak se postupně střídali prvku hororu a humoru, pro mě rozhodně nejlepší kombinace, jaká může existovat. Najvíc jsem se nasmála asi na tom, jak poprvý chránil David Sissi před Crooked Man a vytáhl u toho nůž. V tu chvíli to byl úplně nejvtipnější zážitek >////< ... Pak jsem zase brečela u konce, kdy si mířil David zbraní na hlavu!! T////T ... Tahle hra ve mě vzbudila spoustu emocí napříč jejím dějem, což se rozhodně jen tak nestává. Pokud stále váháte, rozhodně doporučuji!! Nebudete litovat, hra ani neni příliš dlouhá, s ohledem na to, jak dobře umíte řešit hádanky, to můžete mít během několika mála hodin za sebou *////*

Všechny tyhle obrázky (kromě toho úplně prvního) jsou pořízeny ze samotné hry.Ve skutečnosti se však jedná o "pixel-game", takže všechno je ve 2D, kostičkovaném stylu. Tady je pár screenshotů ze hry, aby jste měli představu o tom, jak to vlastně vypadá ... pokud jste se rozhodli, že si raději přečtete tento nesmyslný článek, než aby jste se pustili do této velmi zajímavé hry.


Tak, a teď můžete jít v klidu spát, protože jsem Vás určitě unudila k smrti, že?? Nebo mě spíš chcete zabít za TAKOVEJ VELIKÁNSKEJ SPOILER, nemám pravdu?? Já jdu každopádně určitě spát, tenhle článek se natáhl mnohem více, než jsem čekala a doufám, že jsem jej nepsala příliš zbytečně a třeba někoho navede k zahrání této hry *////*

Opravdu unavená Baka-chan, ale s pocitem dobře odvedené práce *////*

Mohlo by se Vám líbit

Žádné komentáře

Děkujeme za tvou odezvu!!