Oomph!

Autor: || Zveřejněno: 4.5.13

Zdroj: Cavern.cz

-> Oficiální stránka: Oomph.de


Něco z historie a o jejich hudebním stylu:
-> Je to německá metalová (rocková) skupina, která vznikla ve Wolfsburgu roku 1989. Bohůžel nevím kam přesně tuhle skupinu zařadit. Někde se řadí mezi Industrial Metal a jinde ho zase řadí mezi Gothic Rock, takže si to rozhodněte sami. Jak už se stavá, tak ani tahle skupina nemá svůj určitej styl.
Někde jsem četla, že tahle skupina dokonce založila takovej podžánr Industrial Metalu, kteréj se nazývá NDH (Neue deutsche härte).

-> Hned v prvním roce podepsali smlouvu s berlínskou nahrávací společností "Machinery Records". Jejich druhá píseň se stala ještě úspěšnější než ta první. Roku 1992 vydali své první CZ "Oomph!". O dva roky později své druhé CD "Sperm".
Pro skupinu Oomph! je typycké míchání písniček s německým a anglickým textem. Na prvních dvou CD znělo více kytar a na dalších ke kytarám přidali elektroniku.

-> Časem začala být skupina nespokojená se svou nahrávací společností, protože jejich turné nebyla moc dobře organizovaná a kvůli dalším věcem. Proto podepsali smlouvu s "Virgin Records". S nimi pak vydali CD "Unrein" a "Plastik". V roce 2001 vydali CD "Ego" a to se dostalo do popředí hitparád nejprodávanějších alb v Německu.

-> Roku 2004 vydali CD "Wahrheit oder Pflicht", které bylo, narozdíl od předešlích, celé německy. Projevily se v něm také nabyté dovednosti, které jsou prvotřídně propojené s "temnými elektronickými zvuky". V tomto CD je také hodně známá písnička "Augen Auf!" (Otevři oči!) ... podle mě moc pěkná písnička :3

-> CD, která skupina vydala:
- Oomph!
- Sperm
- Defekt
- Wunschkind
- Unrein
- Plastik
- Ego
- Wahrheit oder Pflicht
- GlaubeLiebeTod
- Monster
- Truth or Dare (některé své písničky přezpívali anglicky)
- Des Wahnsinns fette Beute

Složení skupiny a zároveň zakládající členové:
-> Dero Goi - zpěv, bicí, programování, klávesy (1989 do dnes)
-> Andreas Crap - sólová kytara, klávesy, programování (1989 do dnes)
-> Robert Flux - rytmická kytara, baskytara, programování (1989 do dnes)

Zdroj: Oboreru-sakana.deviantart.com
Zdroj:
Baka Kamaru xD

Mohlo by se Vám líbit

Žádné komentáře

Děkujeme za tvou odezvu!!