Legenda o sovích strážcích (2010)

Autor: || Zveřejněno: 16.3.11


Název: Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
Český název: Legenda o sovích strážcích

Režisér: Zack Snyder
Předloha: Kathryn Lasky - Guardians of Ga'Hoole
Studio: Animal Logic (Warner Bros, Village Roadshow Pictures)

Rok vydání: 2010
Žánry: Dobrodužný, animovaný, fantasy, horor
Druh: Animovaný film

-> ČSFD / IMDb / WIKI

Příběh:
Soren, mladá pálená sova, rád poslouchá příběhy svého otce o ovích strážcích Ga'Hoolu, je odvážný a touží se jednou stát tak silnými, jako sovi z jeho příběhů. Zatímco jeho bratr Kludd je pravý opak, vysmívá se svému bratrovi, jeho snu a žárlí na jeho přirozený talent. Jednou při tréninku, když jsou jejich rodiče na lovu, se dostanou do rvačky, a když spadnou na zem, tak je unesou sovy. Ty je zavedou do tajného sídla, kde vládne sova, známá jako Metal Beak, ten tvoří armádu sov, které unáší a pomocí měsíce jim vymívá mozek. Sorenovi se ale s pomocí dalších sov podaří únik a najde útočiště právě u tolik známých Sovích strážců.

Download:
Ulož.to, Ulož.to - CZ dabing

Náš názor (obsahuje spoilery):
Hodnocení tohoto filmu je neuvěřitelně rozpolcené, to mi věřte. Začneme s pozitivy. Neuvěřitelné krásná animace *^* ... Tenhle film je opravdu krásně zpracovaný, grafika je natolik výborná, že krajina, sovy a další zvířata vypadají jako opravdové, stejně tak můžeme mluvit o celém fantasy tónu filmu, který způsobuje tahle úžasná grafika a animace :3 ... Film je díky tomu opravdu užasný, každá část podtrhuje děj a nikdy Vás tahle úžasná animace nepřestane překvapovat. Stejně tak tahle animace zvýrazňuje i tajemno a hororové prvky v tomto filmu. To je bohužel ale jediné plus, které tenhle film má.

Samozřejmě, co se týče příběhu, legendy o sovích strážcích, moc zajímavý námět. Nestane se Vám moc často, že uvidíte válčit sovy. Ale autoři pravděpodobně vůbec nevěděli, co tvoří. Nedokázali se rozhodnout, zda se to má zařadit do dospěláckého kouta, dětského nebo kam jinam. Výsledkem toho je, že film je spojením všeho dohromady, a to je opravdu špatně. Jednou máte krásný animovaný, rodinný film, po druhé zase hororový, krvelačný příběh, pak zase komedii a tak to skáče opravdu až moc často. Člověk si tak nedokáže pořádně vychutnat děsivé, smutné, vtipné nebo napínavé situace a momenty, protože se až moc rychle střídají.


Tahle na první pohled krásně vypadající pohádka rozhodně není pro děti, hlavně kvůli svým hororovým částem, které jsou opravdu děsívé, také kvůli násilí a podobným věcem. Animace může být užasná, ale autoři nedokázali využít celý potenciál. Když si vezmu knihy, podle kterých byl tento film vytvořen, tak ... jsou naprosto úžasné, tajemné, dojemné, děsivé, krásně se to všechno prolíná, serie tvoří celkem patnáct knih, pokud se nepletu, a jsou to naprosto krásné knížky. Na druhou stranu, protože je toho ve filmu tolik, tak je opravdu těžké všechno sledovat a člověka to pak zmate, obzvláště, když se k Vám najednou dostane velká spousta informací třeba o historii válek mezi tzv. Čistými a Strážci.

Ale nechem tenhle film celý je zkritizovat. Opravdu se nám zalíbil, hlavně pro svůj příběh a také pro nápínavé části, které byly opravdu záživné, člověk jen musí dávat opravdu pozor, aby vše pochytil a neskončil pak na konci filmu s gulášem v hlavě. Člověka také hodně překvapí nečekaný, otevřený konec, které já obvykle nemám ráda, tady mi přišel jako opravdu dobře udělaný a člověka to vede k tomu, aby si přečetl knihy a zjistil tak konec xD Film jsme si určitě užívali, knížky jsou sice lepší, americká spisovatelka Kathryn Lasky do nich dala své srdce a usilovnou práci, která se opravdu vyplatila, ale i tak film doporučujeme. Nejsme sice odborníci na filmy, ale takový menší názor nikdy neuškodí, nemáme pravdu?? xD

Baka Kamaru xD a Goshida Rikyu x)
- Úprava: 20.01.2013 18:18
- Úprava: 31.12.2013 01:32
- Úprava: 08.07.2015 21:53

Mohlo by se Vám líbit

Žádné komentáře

Děkujeme za tvou odezvu!!