Alice Mare - část druhá

Autor: || Zveřejněno: 30.3.14


Myslím, že už jsem tady o tom psala xD Bohužel, když jsem se snažila tohle hodit do jednoho článku, tak jsem bohužel přesáhla limitovaný počet znaků (40 000) ... xD Takže jsem se rozhodla to rozpůlit a tady bude druhá půlka :3
Vím, že je to docela nešikovný, ale nejspíš si říkate, proč to píšu tak strašně moc dlouhý, ale já si prostě nemohla pomoct xD


A teď se můžem vrhnout na pokračování xD ... Dám to do "Celého článku", kdyby jste náhodou někteří nestáli o prozrazení celého děje xD ... SPOILERY!! Opravdu velké!!

Jen tak Vás chci upozornit, k tomu, aby jste pochopili celý děj je opravdu důležité si celou hru pěkně zahrát, protože tak si můžete pěkně prožít všechny příběhy :3 Když si to tu jen tak přečtete bez hraní tak Vám to nemusí dávat smysl a může se Vám to zdát dosti zamotané xD




V téhle "druhé půlce" se zaměříme na další tři konce, ke který se můžete v této hře dostat a také se dozvíme něco víc o Učiteli :3


-> Učitel / David:
Pokud si Allen vybere, že projde posledními dveřmi, objeví se v místnosti se skříní. Vleze do ní a skončí zpět v domě Učitele, ve svém pokoji. Když se pak vydá hledat Učitele, najde na chodbě jednoho Učitelova starého přítele, Cliffa. Ten si s ním chvíli popovídá o tom, jaký býval Učitel dříve, a jestli je pořád stejný nebo se změnil. Samotného učitele najde až v knihovně, kde sedí na gauči, spí a z polo-spánku Allena oslovuje jako "Alice". Když se porozhlídne po pokoji, tak úplně vzadu najde tajemnou skříň.

Objeví se v pokoji s postelemi a zároveň tak ve Světě Učitele. V dalších mísnostech najde stíny žen. Pokud jim udělá laskavost, tak od nich na oplátku něco dostane. Poslední dveře jsou ale zamčené, a tak musí najít klíč. V první mísnosti najde ženu, která si s Allenem chce zahrát hru. Jde o to, že mu bude říkat zvířata a Allen bude dělat zvuky, které dané zvíře vydává. Pokud udělá vše správně, tak mu stín ženy dá naoplátku teplé návleky na nohy, které se mu budou hodit. Druhá postava je stín další ženy a jak Allen zjistí, tak vlastní klíč ke dveřím. Dá mu ho však až ji donese stužku a nejlépe červenou.

V druhé místnosti najde stín člověka, kterému je zima. Allen jí dá teplé návleky a žena ho požádá ještě o teplou, zeleninovou polévku. Všechny věci najde v kuchyni, která je hned vedle přes jedny dveře. Musí si dát pozor, aby ji nepřipálil, ale když se mu to nepodaří, tak to může zkusit znovu. V koši se zeleninou najde první utržek z příběhu Učitele. Když donese polévku stínu ženy, tak za ni dá Allenovi propisku, kterou bude potřebovat.

Ve třetí mísnosti, je stín ženy, která potřebuje rozluštit jednu hádanku a stejně tak potřebuje i tužku, aby mohla psát. Allen jí dá propisku, kterou dostal a pomůže jí vyřešit hádanku, týkající se koček. Když jí Allen pomůže, tak od ní dostane červenou stužku, kterou pak může zanést ženě na začátku. Ta mu dá klíč spolu s dalším kouskem příběhu.

Půjde do další mísnosti, ke které dostal klíč a zde potká Učitele. Ptá se Allena jestli se ztratil, protože on ano a má jen klič ke dveřím, kterými se dostanou ven, World Key. Přidá se k němu, protože tak možná najde něco jiného než když byl sám. Potřebují projít dveřmi, ale k těm potřebují klíč, proto se vydají za Ředitelem (the Director). Allen se ptá Učitele na jméno, ale ten ho nemá rád, tak mu může Allen říkat, jak chce.
Když půjdou dál chodbou, dostanou se do mísnosti s knihami. Tady se dozví jaké jsou většinou děti, který se narodí v nějaký určitý den (Pondělí, Úterý …). Něco jako horoskopy xD Allen se narodil v Neděli (Den Páně → Sabbath), podle toho má být milý, bezstarostný, dobrý a gay xD


Ve vedlejší mísnosti je Ředitel. Učitel se ho zeptá na klíč, ten jim ho dá, ale jen pod podmínkou, že vyřeší jeho hádanku o jablkách. Allen ji vyřeší a ředitel jim řekne, ať se kouknou na poličku napravo nahoře, kde najdou druhou otázku, trochu těžší než ta první. Spolu s knížkou najdou i další kousek příběhu Učitele. Když Allen odpoví i na druhou otázku, dostanou od Ředitele klíč ke dveřím do průchozí mísnosti. V této mísnosti musí vyřešit vraždu tím, že najdou vraha. Vyslechnou si všechny podezřelé, kteří jsou v mísnosti. S vyřešením jim pomůže stín muže, který se schovává v rohu. Mluví cizí řečí a proto Allen sežene kousek papíru, aby se tak mohli Učitel a stín dorozumět. Papír jim dá žena, které Allen dříve pomohl rozluštit hádanku o kočkách. Muž Vám pak řekne, že ten, co leží na zemi je detektiv. V mísnosti byli všichni ti, co tam jsou, takže pět lidí. Allen a Učitel mu musí odpovědět podle výpovědí svědků, kdo je vrahem. Nápovědou jsou výpovědi a to, že jsou tam dva spolupachatelé. Když odpoví Allen správně, tak se otevřou dveře a oba dva mohou odejít.

- Učitel se však ještě zeptá Allena, jestli chce jít:
1, I am: oba dva půjdou.
2, Not yet: … stejně tam budete muset jít xD Máte však možnost dostat se ke speciální scéně!! :3

Dostanou se do mísnosti, kde v malé knihovničce najdou knížku, kterou Učitel napsal. Napsal ji pod jménem jeho přítele, protože nemá rád své jméno. Teda, není to tak, že by neměl rád to jméno. Dal mu ho jeho učitel. Ale nemá rád sám sebe natolik, aby žil pod nějakým jménem. Dostanou se ke dveřím, které vedou do přítomnosti Učitele. Je to malá mísnost s deníkem, který vysvětluje všechno počínání Učitele, celý jeho život. Je tam popsáno, jak koupil nový dům a potkával děti. A stejně tak i jak potkal Allena. Dalé se pak Allen dozvídá o takzvaném "Nightmare Syndrome" (Syndrom Noční můry … ?). Je to nemoc, která postihla Učitele a on hledá děti, které by mohli mít tu stejnou.

A tady se můžete dostat ke třem různým koncům. Z toho dva se týkají Učitele.
Jako první chci zmínit konec Cheshire Cat xD
Aby jste se k tomuto konci dostali, musíte odpovědět na každou otázku, kterou Vám položí "Not Sure". Tím si zajistíte, vedle dveří, do poslední mísnosti bude velká bílá díra, která vede přímo k Cheshire Cat.


-> Cheshire Cat:
V mísnosti, kde si Allen přečte deník Učitele, a pak knihu o Nightmare Syndrome, jsou dveře a vedle nich bílá díra. Když Allen skočí do díry, tak dlouho půjde tmou a nakonci se objeví Cheshire. Tentokrát bude ale vypadat jinak.

Dozví se, že Cheshire a Rabbit se živí dušemi, které kradou osatním. Pokud tak nebudou dělat, tak zmizí. Když ví, co komu vzít, tak je pak lehčí je zlomit a sebrat jim tak duši. Dozví se jak to chodí v "tomhle Světě" s lidmi a dušemi. Cheshire je udělán z kousků lidí a zvířat, které jim ukradl. Nabízí Allenovi sepsat s ním smlouvu, smlouvu s démonem.

Allen má na výběr buď souhlasit a nebo ne:
1, Okay: Cheshire Cat posedne Allena.
2, No: … Cheshire Cat Allena zabije.

Pokud zvolíte "Okay", tak Cheshire posedne Allena. Nechce pak potkat Rabbit, a proto se rozhoduje, které z dětí sní jako první. Chce je sníst přímo před očima Allena. Nemůže sníst dospělé, jak vysvětloval předtím, ale může od něj získat nějaké nové části těla. A tímto se dostáváte ke konci: Cheshire Cat.


-> Konce Učitele:
Pokud Allen půjde do dveří a nebude si všímat bílé díry vedle nich (nebo tam díra vůbec nebude). Dostane se do místnosti, kde najde Učitele. Ten bude překvapený, že vidí Allena a stejně tak ho něco napadne … nakonec si ale řekne, že Cheshire nemůže věřit. Přece jen je Allen zběhlý v porušování slibů. Uvidí, že Allen drží klíč, který může být i docela ostrý a tak řekne Allenovi, ať mu ho dá.

Allen má na výběr dvě věci:
1, Give him the key: Allena dá klíč Učitelovi
2, Hide behind your back: Allen schová klíč za zády, ale učitel mu ho stejně sebere.

Když Učitel dostane klíč, tak se s ním probodne. Konečně skončí tahle noční můra. Nakonec řekne Allenovi i svůj příběh. Poví mu o Nightmare Syndrome. Je to nemoc, která někomu vezme možnost probudit se, uzamče ho ve Snu a ukradne mu duši. Není známé odkud se objevila nebo co ji způsobuje, ale on věří, že vzniká v srdcích dětí, která žijí v temnotě. Prozradí mu, že když si vzal takové děti, které našel, k sobě a staral se o ně, bylo zatím i něco víc. Pozoroval a studoval je jako děti, které by mohli onemocnět touhle nemocí. Tohle není jeho první návštěva "tohohle Světa", chce ho zničit, protože mu vzal něco důležitého. Ale nedokázal to, protože se "tenhle svět" změnil dříve než přišel na to, co dělat a on se tak stal slabým. Dá Allenovi medailonek a pošle ho skrz dveře zpět do normálního světa. Poradí mu, ať zavolá muži jménem Cliff, což je jeden z přátel Učitele, na kterého je číslo na stole v Učitelově pokoji. Nikdo už nepřijde do "tohohle Světa" a chce po Allenovi, ať na něj zapomene. Nakonec Allen dostane poslední kousek Učitelova příběhu.

Allen se objeví zpátky v domě Učitele a vydá se do Učitelova pokoje. Na stole pak najde list s číslem na Cliffa, zavolá mu z hlavní chodby a vrátí se zpět. Učitel bude ležet ve své posteli.

Když k němu Allen přijde, tak má dvě možnosti:
1, Look at his face: Allen se podíva na jeho tvář.
2, Leave him be: … nebude dělat nic, ale stejně musíte zvolit první možnost.

Když se podívá na jeho tvář, tak se dostanete ke konci: Good Night.

Druhý konec se objeví, pokud máte posbírány všechny kusy XXXX. Dohromady jich je devět, ale devátý se objeví sám, pokud máte zbylých osm. Jestli ale během hry nějaký zapomenete, tak další už se nebudou objevovat. Jakmile se objevíte v domě Učitele a půjdete do jeho pokoje, tak na stole bude Učitelův deník, který otevřete pomocí jeho skutečného jména. To rozluštíte pomocí nápovědy, která je na jednom z listů na stole. Je to hádanka, kterou když správně rozluštíte, tak Vám vyjde Učitelovo jméno, David.

V deníku se dozvíte, co stalo Učitelovi-Davidovi a jeho sestře Fioně:
David se dokázal poprvé vrátit ze Světa, jen protože se Fiona probodla klíčem. David ji nechce jen tak ztratit, nezbývá mu moc času než démon sní její duši. Jeho Učitel mu dal nějké věci a tak mohl jít do školy. Setkal se tam s jedním člověkem, Cliffem, se kterým ale nechtěl mít nic společného. Nestihl však zachránit Fionu a jeden večer démon získal její duši. Nakonec se s Cliffem skamáradil a byl rád, že je s ním. Rozhodl se, že musí tento Svět zničit, protože tu jsou možná další lidé, kteří jsou jako Fiona nebo on sám.


A tímto se dostáváte k poslednímu možnému konci: Recipient of Love.


-> Speciální scéna - Fiona:
Objeví se, když po vyřešení vraždy nepůjdete hned do dveří, ale vrátíte se do první mísnosti s postelemi, kde se Allen objevil na začátku. Uprostřed mísnosti najdou klíč. Učitel/David nechce, aby se ho Allen dotýkal, ale on to i tak udělá. Objeví se v mísnosti, kde je Fiona, sestra Davida. Nemá žádnou duši, možná jen malý kousek, který ji zbyl. Neví jak se odtud dostat, protože je slepá, a tak se přidá k Allenovi. Říká mu o tom, jaký je její bratr (Například, že si nechce ostříhat vlasy xD).

V další mísnosti se dozvíte minulosti všech dětí. Nakonec dojdou do knihovny, která je pravděpodobně ta, kam chodila jako malá. Fiona je slepá, a tak požádá Allena, jestli by ji řekl, pokud by našel bílou knížku (která je pravděpodobně deníkem Fiony).

Důvod, proč přišel Allen do tohohle Světa, Snu je ten, že pravděpodobně ztratil XXXX. Fiona mu radí, ať Cheshire Cat nevěří, protože démonovi, který se živí dušemi lidí, se věřit nedá. Stejně tak by neměl ani moc věřit ostatním, protože lháři jsou všude. V knihovně najde Allen také staré noviny, kde se dočítá, co se mu stalo ... jeho rodině. Je to trhané a Allen se začne celý třást. Fiona mu pomůže se uklidnit. Když Allen našel bílou knížku, tak byla prázdná. Fiona ho ujišťuje, že vždycky taková byla, jen se chtěla pro jistotu podívat.


V další mísnosti se objeví u "Oblohy Duší" (Sky of Souls). Tady duše, které byly snězeny a ty, které ztratily sílu, čekají na znovuzrození. Každá duše může být znovuzrozena. David si myslel, že ho nikdo neXXXX. Ale pletl se. Bylo kolem spousta lidí ... kamarádi, učitelé, rodina a Fiona. Byla jich spousta, ale David nevěděl, že to byla XXXX. Nakonec Fiona zmizí.

A to je konec speciální scény neboli setkání s Fionou. Celé to bylo vlastně něco jako sen, a když Allen přijde zase k sobě, tak se objeví před Učitelem a děj pokračuje stejně jako předtím. O Fioně se toho teda moc nedozvíme. Jen to, že znala Davida a říkala mu, že je hlupák. Pak jsme se dozvěděli jak vypadá.


-> Největší záhada této hry!! ... NuTetris!! xD
Takže, tohle je spíš otázka než nějaké konstatování příběhu, ale ... nevíte náhodou, proč tam tohle vůbec bylo?? xD
Na určitých místech se ve hře objevuje malá kočka, ke které když půjdete, tak si budete moci zahrát hru jménem "NuTetris". Je to vlastně obyčejný tetris, který určitě každý z Vás už někdy v životě hrál :3

Můj názor je takový, že je to tam na odreagování, ale i tak ... proč to tam vlastně bylo ... nemyslím si, že by to mělo nějaký hlubší význam, ale i tak ... poprvé mě to opravdu překvapilo xD Ale zase, když si třeba nevíte rady s nějakou hádankou, tak Vám to pomůže se trochu odreagovat a pročistit si hlavu.

Proto tomuhle dávám přezdívku: Nějvětší záhada této hry ... xD

(Zdroj: Zerochan.net)

↓ A nakonec ... opravdu hodně protáhlý názor na tuhle hru xD ↓
Takže, abych se to tak nějak pokusila shrnout, co?? xD ... Bohužel ... nevím, jak všechno zkrátit do pár vět. Vždycky jsem taková byla xD Jediné věci, které mi jdou zkracovat jsou zápisky ve škole xD

Každopádně, věřím, že teď na mě bude někdo naštvaný, protože jsem mu prozradila celou hru xD Ale já Vás varovala, že je to tady samej SPOILER!!! ... xD

Na téhle hře se mi asi nejvíce líbilo to, jak jsou jednotlivé minulosti dětí vyjádřeny nějakou pohádkou. Zkoušela jsem i hádat, kdo má jakou.

Příběh Letty a Ricka, kde Rick prakticky neexistuje a je jen jakousi druhou osobnosí Letty, mi připomíná Pohádku Jeníček a Mařenka. Obzvlášť po tom, co se tam všechno proměnilo na čokoládu a sladkosti :3

Příběh Chelsy je snad úplně jasný, protože je celá v červeném a vlk ji snědl babičku. Hned mě napadlo, že je Červená Karkulka. Celkově má opravdu zajímavý příběh, který mě přijde docela i ... brutální.

Joshua už má příběh trochu víc zamotaný. Protože si ho nikdo nevšíma a je unaven za všech věcí, které má, tak pořád lže, aby mu všichni věnovali pozornost. Nakonec, když se doopravdu něco stane, tak mu nikdo nevěří.
Mám pocit, že je to i nějaká Česká pohádka, ale bohužel si nevzpomenu, jak se jmenuje xD Vím ale, že je to opravdu podobné jedné anglické pohádce: The Boy who cried Wolf. Je to pohádka o klukovi, který chtěl pozornost vesničanů a tak volal, že se objevil vlk. Když se ale objevil pravý vlk, nikdo mu nevěřil, a tak se z toho kluk ponaučil, že lhářům nikdo nevěří.

A příběh Stelly. Je opravdu hodně složitý, ale konečným snězením otráveného jablka mě napadla jenom Sněhurka. Ma docela složitý příběh. Pochází s vesnice, která byla postižena nemocí a všichni zemřeli. Stelly se ujalo pár dalších rodin, ale každá z nich byla zase postižena nemocí a nakonec potkala v kostele muže, který ji nabídl ukončení trápení v podobě otráveného jablka. Stella ale odmítla a stejně tak i záhadný muž. Proto ji všichni připadají mrtví.

(Zdroj: Zerochan.net)

Opravdu se mi tahle hra líbila :3 Je vážně úžasně zpracovaná a pokud jste dávali pozor na všechno, co se v ní odehrávalo, tak víte naprosto všechno a všechno by jste měli pochopit. Není jednoduché to tu nějak zkrátit, protože tahle hra je jednoduše úžasná!! :3 Sice budu mít asi vždycky nejradši hru The Crooked Man .. ale tahle určitě patří mezi mé nejoblíbenější!! :3

Myslím, že tahle hra Vás nezklame po více stránkách. Jsou tam prvky hororu, humoru i napínávé části a tragické události, které Vás občas dokáží možná i rozbrečet. I co se týče grafiky, postav a jejich vzhledu ja opravdu úžasné!! :3 Je tam spusta postav, které jsou něčím zajímavé, třeba Cheshire Cat, kterej je asi můj nejoblíbenější xD Ale třeba i Fiona nebo White Rabbit jsou také svým způsobem zajímavý :3 Každá postava má v sobě něco, kvůli čemu s ní začnete soucítit.

I hádanky jsou opravdu super. Některé jsou opravdu těžké, že se nad nimi potřebujete pořádně zamyslet. Nejvíc mi dala zabrat asi ta druhá od Ředitele (the Director). Trochu mě zmátlo to, že se tam musí zaokrouhlovat xD Nejdřív jsem si říkala, že tam bude nějakej chytát a půjde to nějak lehce vyřešit, ale ono se to stejně musí prostě spočítat xD

Jediné, co mě trochu zklamalo je to, že tam není vysvětlen příběh Fiony. Přece jen se obětovala, aby zachránila Davida a proto si říkám, že musí mít také svůj zajímavý příběh, který bych ráda znala.

(Zdroj: Vikab.deviantart.com) ... Nemůžu si pomoct, ale tenhle gif je vážně úžasnej!! *^*

Tuhle hru Vám všem určitě doporučuju, zabaví Vás tak na pět až šest hodin, pokud ji budete hrát naráz a pokusíte se o všechny konce. Samozřejmě zálěží na Vás :3 Také chci Vám všem, kteří si tohle přečetli poděkovat, protože si toho opravdu vážím!!! :3 ARIGATO!! :3

Baka-chan ... řeknu Vám, tyhle dva články mi dali opravdu zabrat xD Ale jsem se svou prací spokojená xD

Gomen za chyby, ještě po sobě párkrát přečtu a poopravím chyby a věty, které nedávají smysl xD

Mohlo by se Vám líbit

Žádné komentáře

Děkujeme za tvou odezvu!!