Kabát

Autor: || Zveřejněno: 27.4.13

Zdroj: Kabati.cz

-> Oficiální stránky: Kabat.cz


Trocha historie a o hudebním stylu:
-> Skupina byla založena roku 1983 v teplicích. Z prvu fungovala pouze v Teplicích a okolí, později (roku 1991) vyšlo jejich první CD "Má ji motorovou" a hned na to CD "Živě". Podepsali smlouvu s vydavatelstvím Monitor/EMI ČR a vydali další CD.

-> V roce 2002 oslavila skupina 10 let od vydání první ho alba a k té příůěžitosti vydali další dvě CD se shrnutím toho nejlepšího "Suma Sumárum", které bylo již po měsíci platinové.

-> Dnes je skupina Kabát považována veřejností za jednu z nejlepších skupin. 11. Prosince 2011 vydali nejnovější DC "Banditi di Praga". V prosinci toho roku také kapela oznámila, že prodala už milion kusů všech svých CD a za to skupina dostala diamantovou desku.

-> Dnes už je tomu 30 let od založení skupiny a chystají se to oslavit oslavou pod názvem "Turné 2013", kdy budou jezdit po českých i slovenských halách.

-> Z prvu se jednalo o Trashmetal, který se postupně měnil v klasický rock (někdy hard rock, pop rock). Skupina kabát se prolíná s hodně styly, od Country po nejtvrdší Big Beat. Právě kvůli této změně si dokázali získat spoustu fanoušků, pak je to kvůli melodičnosti písní a texty. V dnešní době není snad nikdo, kdo by je neznal (jak starší tak mladší generace xD)

-> CD, která skupina vydala:
- Má ji motorovou
- Živě
- Děvky ty to znaj
- Colorado
- Země plná trpaslíků
- Čert na koze jel
- Mega Hu
- Go Satane Go
- Suma Sumárum
- Dole v Dole
- Corrida
- Banditi di Praga

Složení Skupiny:
-> Josef Vojtek - zpěv, foukací harmonika
-> Tomáš Krulich - kytara, sbory
-> Milan Špalek - baskytara, zpěv, sbory
-> Radek "Hurvajs" Hurčík - bicí, sbory
-> Ota Váňa - kytara, sbory

Zdroj: Kabat.cz

Zdroje:
Baka Kamaru xD

Mohlo by se Vám líbit

Žádné komentáře

Děkujeme za tvou odezvu!!